Mustaherukoista ja sen lehdistä voi valmistaa itse tehtyä likööriä.

(L,G,V) noin 6,5 dl likööriä
Valmistusaika: 6 kk

600 g herukoita (musta- ja puna)
10 pientä mustaherukanlehteä    
3 rosmariinin vartta
1 sitruunan kuori
5 dl kirkasta viinaa
350 g kidesokeria
1 dl vettä

  1. Laita peratut herukat, mustaherukanlehdet, rosmariini ja pesty sitruunankuori desinfioituun lasipurkkiin. Kaada päälle viina. Sulje tiiviillä kannella.
  2. Säilytä tölkkiä viileässä. Kuukauden ­kuluttua poista rosmariinin oksat. Muhita vielä pimeässä 3 kuukautta.
  3. Valuta seos tiiviin harsokankaan läpi. Poista seosmäskistä herukanlehdet ja sitruunan­kuoret. Soseuta seos ja kaada takaisin purkkiin siivilöidyn nesteen joukkoon. Kuumenna vesi ja sokeri kattilassa kiehuvaksi, niin että sokeri liukenee.
  4. Jäähdytä liemi ja kaada lasipurkkiin likööriseoksen päälle. Sekoita.
  5. Varastoi viileässä ja kylmässä paikassa vielä 2 kuukautta.
  6. Siivilöi uudelleen ja kaada neste lopulta desinfioituun pulloon ja korkita.

Muista myös! Herkkuja kesäkurpitsasta

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla