Tiesitkö, että marja-aronioista tulee maukas täyte piirakkaan?

Paistospohja:

  • 1½ dl Myllyn Paras hiivaleipäjauhoja
  • 1 tl  leivinjauhetta
  • 2 dl Myllyn Paras pikakaura+kuitu hiutaleita tai KARU pikakaura-  ruishiutaleita
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 dl sulatettua voita
  • 1 kananmuna

Katso myös: 20 parasta mustikka-, vadelma- ja puolukkareseptiä

Täyte:

  • n. 3 dl marja-aronian marjoja
  • n. 3 omenaa
  • (siirappia tai fariinisokeria)

Muruseos:

  • ½ dl sulatettua voita
  • ½ dl fariinisokeria
  • 2 dl Myllyn Paras iso kaurahiutaleita
  1. Sekoita leivinjauhe jauhoihin.
  2. Lisää muut aineet ja sekoita taikinaksi. Painele se jauhotetuin käsin voidellun (ja ruishiutaleilla leivitetyn) paistos- tai piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
  3. Levitä päälle marja-aronian marjat ja pilkotut omenalohkot, lisää makeutta tarvittaessa.
  4. Sekoita muruseoksen ainekset ja ripottele seos marjojen ja omenalohkojen päälle.
  5. Paista 200-asteisen uunin alatasolla 30–40 minuuttia.
  6. Maistuu jälkiruoaksi sellaisenaan, vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

Puolukkapiiras saa pinnalleen rapean murupäällisen ja koko komeus nautitaan vaniljakastikkeen kera.

Pohja
1 dl piimää
1 muna
¾ dl juoksevaa margariinia
1 ½ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa

Päälle
4–5 dl pakastepuolukoita

Muruseos
50 g voita
1 dl kaura- tai ruishiutaleita
½ dl sokeria

Tarjoiluun
vaniljakastiketta

  1. Pane uuni kuumenemaan 200-asteiseksi. Voitele halkaisijaltaan 28 sentin piirasvuoka.
  2. Vatkaa piimän joukkoon muna. Lisää margariini, sokerit ja jauhot, joihin on yhdistetty sooda. Sekoita taikina.
  3. Levitä puolukat taikinan pinnalle.
  4. Sulata voi ja sekoita joukkoon hiutaleet sekä sokeri. Ripottele seos puolukoille.
  5. Paista uunin alaosassa noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla.
  6. Tarjoa piiraan kanssa vaniljakastiketta.

Katso nämä ihanat mustikkaherkut

Kakkutaituri ja bloggaaja Taru Vihavainen näyttää videolla, miten täytekakku koristellaan kultaisilla "paljeteilla". Hän näyttää myös, miten sokerimassasta tehdään ruusu kakun päälle. Katso alta myös tarkat ohjeet.

Näin teet kultapaljettikoristelun:

  1. Lusikoi koristelugeeliä (Piping gel) lautaselle. Sivele pullasudilla tasaisesti ympäri kakkua.
  2. Levitä confettiströsselit kakun pintaan ja paina ne varovasti kiinni. Anna kuivua hetki.
  3. Sekoita kirkas, vahva alkoholi ja tomuväri keskenään sopivan paksuiseksi ”maaliksi”.
  4. Töpötä maalia kakkuun ensin suurella siveltimellä ja lopuksi pienemmällä. Käy koko kakku läpi huolellisesti.

Näin teet ruusut sokerimassasta:

  1. Jaa sokerimassa samankokoisiksi palloiksi. Tee yhdestä pallosta pisaran muotoinen.
  2. Valmista terälehti litistämällä pallo leivinpaperin välissä. Ohenna toinen reuna lusikalla.
  3. Käännä terälehti pisaran ympärille. Jätä ohut reuna ylöspäin, jotta voit taittaa sitä.
  4. Asettele terälehdet limittäin, niin saat ruusuun toivottua muotoa.
  5. Maalaa halutessasi ruusun terälehtien reunat kultavärillä kapealla siveltimellä.

Viimeistely:

Viimeistele kakku töpöttämällä tomuväri-jauhetta joka puolelle kakkua.

Asettele ruusut kakun päälle.