Tähän ihanaan leivonnaiseen hullaantuvat vävyt, miniät, uudet puolisot ja vanhat rakkaat.

Kuningatartorttu

6 annosta

  • 125 g voita tai leivontamargariinia
  • ¾ dl fariinisokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • ½ dl rouhittuja suolapähkinöitä

Päälle

  • 2 dl soseutettua vadelmaa
  • ½ dl  sokeria
  • 1 banaani
  • 2 dl kuohukermaa
  • ½ dl kinuskikastiketta
  • Koristeeksi kourallinen vadelmia, mustikoita ja suolapähkinöitä

Tee näin:

  1. Sekoita pehmeän rasvan joukkoon fariinisokeri. Nypi sekaan vehnä-jauhot, kaurahiutaleet ja rouhitut suolapähkinät. Taputtele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
  2. Soseuta vadelmat ja lisää joukkoon sokeri. Levitä sose jäähtyneen pohjan päälle. Leikkaa banaani ohuiksi viipaleiksi. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja mausta se kinuskikastikkeella.
  3. Kokoa torttu. Levitä vadelmasoseen päälle banaaniviipaleet ja kinuskikerma. Anna makujen vetäytyä tunti ennen tarjoilua.
  4. Koristele torttu tuoreilla vadelmilla ja mustikoilla sekä suolapähkinöillä.

Vinkki! Kokeile vadelmasoseen tilalla vadelma-raparperihilloa.