Perinteinen salaatti maustetaan kermakastikkeella.

4 annosta

4 kananmunaa keitettynä
1 lehtisalaattikerä
1 dl ituja, esimerkiksi T­ulinen­-silmusalaattia

Kermakastike
1 dl kuohukermaa
1 tl etikkaa
½ rkl sinappia
1 tl sokeria
¼ tl rouhittua valkopippuria

Sisältö jatkuu mainoksen alla
  1. Keitä kananmunat ­koviksi 9 minuuttia. Kuori ja halkaise munat. Erottele kel­tuaiset ja valkuaiset. Leikkaa valkuaiset kuutioiksi ja hienonna keltuaiset kulhossa ­haarukalla.
  2. Lisää kermaan etikka ja ­vatkaa löysäksi vaahdoksi. ­Lisää joukkoon keltuaiset, ­sinappi, sokeri ja pippuri.
  3. Revi pestyt salaatinlehdet. Lisää joukkoon kastiketta, valkuaiset ja tuoreita ituja.

Vinkki: Kokeile perinteisen salaatin terästeenä tulisia uutuusituja. Rasiallinen silmusalaattia sisältää retiisin, apilan ja sinimailasen versoja. Kevyemmän kastikkeen saat sekoittamalla keltuaiset kerman sijasta kermaviiliin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Muista myös:

Sisältö jatkuu mainoksen alla