Tarjoa kalamureke viipaloituna itsetehtyjen pitaleipien välissä. 

Kalamureke

800 g perattua lohta
2 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
1 ½ rkl korppujauhoja
3 tl piparjuuritahnaa
½ tl rouhittua valkopippuria
1 tl suolaa

  1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Lisää uuniin uunipannu, jonka pohjalla on reilusti vettä.
  2. Paloittele perattu ja nahaton lohi monitoimikoneen kulhoon. Lisää joukkoon kerma, munat, korppujauhot ja mausteet. Soseuta tasaiseksi massaksi.
  3. Lisää massa voideltuun uuni- tai silikonivuokaan ja peitä foliolla. Nosta vuoka vesihauteeseen kypsymään noin 50 minuutiksi eli kunnes mureke on hyytynyt.
  4. Tarjoa mureke lämpimänä pääruokana tai viipaloituna pitaleipien välissä.
  5. Vinkki! Halutessasi voit silputa murekemassan joukkoon tilliä ja ruohosipulia tai levittää murekkeeseen kerros höyrytettyä pinaattia. 

Pita-leivät

8 kpl

2 ½ dl vettä
25 g hiivaa
1 tl suolaa 
2 rkl rypsiöljyä
4–5 dl durumvehnäjauhoja

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.
  2. Lisää suola, öljy ja vähitellen jauhot. Vaivaa taikina tasaiseksi. Kohota kaksinkertaiseksi vedottomassa paikassa.
  3. Jaa kohonnut taikina 8 osaan ja pyörittele palat pulliksi. Kauli pullat pyöreiksi kiekoiksi (halkaisija noin 15 cm). Anna leipien kohota leivinpaperin päällä leivinliinalla peitettynä puolisen tuntia.
  4. Nosta uunipelti viideksi minuutiksi kuumenemaan 225-asteiseen uuniin. Vedä pitaleivät leivinpaperin avulla kuumalle pellille. Paista leipäsiä uunin keskitasolla 10–12 minuuttia.

Ketsuppikastike

2 dl ranskankermaa
½ dl luomuketsuppia
½ tl paprikajauhetta
pari tippaa tabascoa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
  1. Sekoita ainekset yhteen ja tarjoa kalamurekkeen kanssa pitaleivän välissä. 
Sisältö jatkuu mainoksen alla