
Luonnon tarjoilema herkku, nokkonen, on maukas ja sopii loistavasti lohen seuraksi. Varaa paksut käsineet keruumatkalle!
Lohi-nokkoslaatikko
Annos 6:lle
½ kg pennemakaroneja
400 g savulohta
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
5 munaa
Sisältö jatkuu mainoksen alla
½ l vettä
1 prk (2 ½ dl) juustolla maustettua ruokakermaa, esim. Kolme juustoa
1 dl ryöpättyjä nokkosia
1 rkl makeaa chilikastiketta
1 tl suolaa
1 tl rouhittua valkopippuria
3 dl juustoraastetta, esim. mozzarella
- Keitä pennet kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan.
- Paloittele kala ja poista ruodot. Kumoa pasta ja kalapalat uunivuokaan. Sekoita kevyesti.
- Riko munat erillisessä kulhossa. Lisää vesi ja maustettu ruokakerma sekä hienonnetut nokkoset. Mausta seos chilikastikkeella, suolalla ja pippurilla.
- Kaada neste vuokaan. Ripottele pintaan juustoraastetta.
- Kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla noin tunti.
Seuraa meitä Facebookissa