Kuvat
Anna Huovinen

Kasvislasagne on hurmaavan herkullista.

6–8 annosta, 1 tunti

Tomaattikastike

  • 2 dl (180 g) aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 1 prk (500 g) paseerattua tomaattia
  • 2 dl vettä
  • 2 tl kuivattua oreganoa
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 porkkana raastettuna
  • 100 g selleriä
  • 2 tl kuivattua oreganoa
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1 ps (350 g) Muru-kaurajauhista
  • 2 rkl öljyä

Juustokastike

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
  • 50 g voita
  • 5 rkl (täysjyvä)vehnäjauhoja
  • 1 litra maitoa
  • 1 pkt (250 g) Koskenlaskija-juustoa
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl valkopippuria

Lisäksi

Sisältö jatkuu mainoksen alla
  • 16 lasagnelevyä
  • 1 dl juustoraastetta

Tee tomaattikastike: Soseuta aurinkokuivatut tomaatit, paseerattu tomaatti, vesi ja mausteet sauvasekoittimen kulhossa.

Raasta valkosipulit, porkkana ja selleri. Kuumenna öljy pannulla ja paista raastetta 2–3 minuuttia.

Lisää kauramurut ja paista vielä pari minuuttia. Kaada joukkoon tomaattikastike ja kiehauta.

Tee juustokastike: Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa, lisää joukkoon jauhot ja anna kiehahtaa. Sekoita ja kuumenna jauhoja 1–2 minuuttia, vispaa seosta kattilan pohjaa myöten. Älä ruskista.

Kaada joukkoon maito muutamassa erässä ja sekoita kastike maito-erien välillä tasaiseksi. Murenna joukkoon juusto ja kuumenna seos hiljalleen kiehuvaksi. Kiehuta pienellä lämmöllä 8–10 minuuttia välillä sekoittaen. Mausta kastike suolalla ja pippurilla.

Lasagnesta tulee mehukkaampi, kun kasaat sen valmiiksi jääkaappiin jo edellisenä päivänä.

Levitä kevyesti öljytyn, korkea-reunaisen vuuan (noin 20 x 35 cm) pohjalle 2 dl tomaattikastiketta.

Laita kastikkeen päälle kerros lasagnelevyjä. Levitä niiden päälle muutama desi molempia kastikkeita ja päälle taas kerros lasagnelevyjä. Täytä vuoka kerroksittain niin, että päällimmäisten lasagnelevyjen päälle riittää vielä kunnon kerros valkokastiketta. Ripottele pinnalle juustoraastetta.

Kypsennä lasagne 200-asteisessa uunissa 40–50 minuuttia.

Anna vetäytyä vartti ennen ruokailua.

Resepti on julkaistu ET-lehden numerossa 1/2020.

Sisältö jatkuu mainoksen alla