Maailman helpoin juustokastike: raasta ja sekoita!
Maailman helpoin juustokastike: raasta ja sekoita!

Ricotta-hernepasta

4 annosta

Kastike

  • 1 sitruunan kuori ja mehu
  • 1 rs (250 g) ricottajuustoa
  • 2 dl parmesaanijuustoa
  • 1 ruukku tuoretta minttua
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Lisäksi

  • 300 g pastaa
  • 2 litraa vettä
  • 2 tl suolaa
  • 1 ps (200 g) pakasteherneitä
  1. Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori pienellä terällä ja purista sitruunasta mehu. Raasta parmesaanijuusto.
  2. Yhdistä kulhossa sitruunanmehu ja -raaste, juustoraaste ja ricotta. Hienonna joukkoon minttu ja mausta seos suolalla ja pippurilla. Sekoita tasaiseksi.
  3. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Ota 1 dl keitinvettä talteen pari minuuttia ennen kuin pasta on kypsää ja lisää herneet pastan joukkoon.
  4. Siivilöi pasta ja kumoa se takaisin kattilaan. Kaada joukkoon juusto-seos ja 1/2 dl keitinvettä. Sekoita hetki hyvin, jotta juusto hieman sulaa. Lisää tarvittaessa tilkka keitinvettä joukkoon ja sekoita, kunnes juustosta muodostunut kastike sekoittuu pastan joukkoon kauttaaltaan.

Vinkki Mintun sijaan voit maustaa pastan basilikalla, ruohosipulilla, persiljalla ja rukolalla.

Lue myös: