Klassikkoresepti: Riston siskonmakkarakastike
Maukas kotiruoka on usein parasta tarjottavaa, sanoo Risto Säilä, tämän reseptin isä.
4 annosta
- 500 g siskonmakkaroita
- 1 iso sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2–3 lehtisellerin vartta
- ½ rkl öljyä
- 1 tl paprikajauhetta
- noin ¼ tl chilijauhetta
- 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
- 2 dl vettä
- 1 tl rosmariinia
- (suolaa)
- (3 rkl smetanaa)
Valmista näin
- Silppua sipuli ja valkosipuli. Pese ja suikaloi lehtisellerin varret.
- Kuullota sipuleita hetki kasarissa tilkassa öljyä. Lisää paprikajauhe ja chili.
- Kumoa joukkoon tomaattimurska. Lisää vesi ja rosmariini.
- Kun kastike kiehuu, purista joukkoon siskonmakkarat.
- Hauduta kannen alla puolisen tuntia. Voit lisätä nokareen
- smetanaa makua pyöristämään.
- Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.
Lukijan keittiöstä:
”Ruuan ei tarvitse olla hienoa. Maukas kotiruoka on usein parasta tarjottavaa. Pieni ripaus luovuutta tuo vanhoihinkin resepteihin uudenlaista makua.”
Risto Säilä, Tuusula