Klassikkoresepti: Riston siskonmakkarakastike

Maukas kotiruoka on usein parasta tarjottavaa, sanoo Risto Säilä, tämän reseptin isä.

4 annosta

  • 500 g siskonmakkaroita
  • 1 iso sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2–3 lehtisellerin vartta
  • ½ rkl öljyä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • noin ¼ tl chilijauhetta
  • 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
  • 2 dl vettä
  • 1 tl  rosmariinia
  • (suolaa)
  • (3 rkl smetanaa)

Valmista näin

  • Silppua sipuli ja valkosipuli. Pese ja suikaloi lehtisellerin varret.  
  • Kuullota sipuleita hetki kasarissa tilkassa öljyä. Lisää paprikajauhe ja chili.
  • Kumoa joukkoon tomaattimurska. Lisää vesi ja rosmariini.
  • Kun kastike kiehuu, purista joukkoon siskonmakkarat.
  • Hauduta kannen alla puolisen tuntia. Voit lisätä nokareen
  • smetanaa makua pyöristämään.
  • Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.


Lukijan keittiöstä:

”Ruuan ei tarvitse olla hienoa. Maukas kotiruoka on usein parasta tarjottavaa. Pieni ripaus luovuutta tuo vanhoihinkin resepteihin uudenlaista makua.”  

Risto Säilä, Tuusula

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla