Omenapuut pullistelevat satoaan. Tee raikasta omenamarmeladia, mausta se kanelilla tai luo uusi makuyhdistelmä omenoista ja karviaisista.

Raikas omenamarmeladi

600 g  kuutioituja kuorittuja (talvi)omenoita,
1 sitruunan kuori raastettuna ja hedelmäliha paloiteltuna
pala tuoretta inkivääriä pieneksi silputtuna,
500 g hillosokeria

  1. Laita omenakuutiot, sitruunankuoriraaste, sitruunanhedelmäliha ja inkivääri kattilaan, keitä hiljalleen kunnes omenat pehmenevät.
  2. Soseuta.
  3. Lisää sokeri, kuumenna ja tölkitä.

Ihanan raikas marmeladi, sopii loistavasti lähes mihin vain, niin tuoreen pullan päälle, paahtoleivälle, lättyjen seuraksi kuin kakun väliinkin.

Ohje Kaisa Vasamaa

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Mausteinen karviais-omenamarmeladi

1 l  karviaisia
1/2 kg omenoita
1 dl vettä
7 dl hillosokeria
1 rkl kanelia
2 tl vaniljasokeria 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
  1. Keitä marjat ja lohkotut omenat pehmeiksi ja soseuta.
  2. Lisää vähitellen hillosokeri ja keitä 15 min.
  3. Jäähdytä puolisen tuntia, mausta ja tölkitä kuumiin lasipurkkeihin.

Tämä säilyke säilyy vuosia jääkaapissa ja sopii erinomaisesti paahtoleipien lisäksi vaikkapa maustamattoman jugurtin sekaan. Silloin saat kotitekoista uuniomenajugurttia todella kätevästi! 

Ohje Jenni Hakola

Kanelinmakuinen marmeladi

½ kg kypsiä punaisia karviaisia
½ kg happamia omenoita
1 dl vettä
500 g sokeria
2 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria

  1. Puhdista karviaiset. Pese, kuori ja paloittele omenat.
  2. Keitä karviaisia, omenalohkoja ja vettä n. 20 minuuttia.
  3. Jauha seos sosemyllyllä tai tehosekoittimella.
  4. Kaada se takaisin kattilaan ja lisää sokeri. Keitä n. 10 minuuttia.
  5. Kuori vaahto kauhalla tai lusikalla.
  6. Lisää kaneli ja vaniljasokeri keitokseen.
  7. Kaada marmeladi heti pieniin, kuumiin tölkkeihin ja sulje tölkit.

Erityisen hyvää paahtoleivällä yhdessä sinihomejuuston kanssa.

Ohje Pirkko Ylinen

Sisältö jatkuu mainoksen alla