Valmista syksyn omenoista vaihteeksi omenaketsuppia.

(L,G,V) Noin 2,5 litraa
Valmistusaika: 70 min + jäähdytys

2 kg omenoita (myös vähän rupiset ja pudonnet sopivat hyvin)
3 sipulia
2 dl vettä
6 dl sokeria
5 dl väkiviinaetikkaa
1 rkl suola
1 tl cayannepippuria
¼ tl jauhettua neilikka
¼ tl maustepippuria

  1. Kuori ja paloittele sipulit ja omenat. Laita palat kattilaan ja lisää vesi. Kypsennä pehmeiksi ja soseuta tai paseeraa. Lisää sokeri, etikka ja mausteet. Keitä ketsuppia hiljaisella lämmöllä noin tunti.
  2. Tölkitä desinfioituihin pulloihin kuumana. Sulje kannet ja anna jäähtyä huoneen­lämmössä. Säilyy viileässä monta kuukautta.

Muista myös! Herkkuja kesäkurpitsasta

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla