Taikinakuoren uumeniin ripotellut riisin jyvät imevät kukon täytteestä nestettä.
Taikinakuoren uumeniin ripotellut riisin jyvät imevät kukon täytteestä nestettä.

Tee ohjeillamme maukas kalakukko, joka sopii vieraspöytäänkin.

Tee kuoritaikina tämän rukiisen reseptin mukaan.

Kalakukon täyte

1 kalakukko

  • 1 kg perattua kalaa, esim. muikkuja tai pieniä ahvenia
  • 3 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria myllystä
  • 200 g siansivua tai savupekonia viipaleina
  • 1 rkl raakaa riisiä
  • (75 g voita)

Tee kuoritaikina yllä olevan linkin takaa löytyvillä ohjeilla.

Jauhota leivinpöytä ruisjauhoilla. Pyöritä taikinasta pallo ja painele se litteäksi. Kauli pyöreähkö, keskeltä 1 1/2 cm paksu ja reunoiltaan oheneva levy, jonka halkaisija on noin 35 senttiä.

Kuumenna uuni 225 asteeseen.

Valmista täyte. Ripottele kuoren keskelle riisinjyvät ja osta kalafileet keoksi riisin päälle. Ripottele fileiden joukkoon suolaa ja rouhittua mustapippuria. Asettele päällimmäiseksi siansivuviipaleet.

Sipaise taikinan reunoihin kevyesti vettä. Nosta reunat joka suunnasta täytteen päälle umpinaiseksi kukoksi. ”Liimaa” taikinasaumat vedellä yhteen. Nosta kukko pataan tai pellille leivinpaperin päälle.

Sivele kukon pintaan vettä ja ripottele runsaasti ruisjauhoja.

Paista kukkoa 225 asteessa ensin 30 minuuttia. Laske lämpö 125 asteeseen ja jatka kypsennystä noin 3 tuntia.

Halutessasi valele pinta paiston jälkeen voisulalla.