
Rukiinen puolukkakukko maistuu jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
1 iso tai 6 annoskukkoa
Pohja
200 g voita
1 dl fariinisokeria
1 iso (100 g) peruna keitettynä
1 ½ dl graham täysjyvävehnäjauhoja
1 ½ dl hiivaleipäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte
6–8 dl puolukoita
3–4 rkl ruiskorppujauhoja
4–5 rkl fariinisokeria
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
- Lisää pehmeään voihin sokeri, soseutettu peruna ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Sekoita tasaiseksi.
- Voitele noin 20 cm:n vuoka voilla. Levitä 2/3 taikinasta vuoan pohjalle ja reunoille.
- Lisää vuokaan kokonaiset sokeroidut puolukat. Ripottele pinnalle korppujauhoja. Taputtele lopputaikina vuoan kokoiseksi kanneksi ja peitä sillä marjat. Pistele pinta haarukalla ja liitä reunat tiiviisti yhteen.
- Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30–40 minuuttia. Annoskukot kypsyvät 30 minuutissa.
- Tarjoa haaleana jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa meitä Facebookissa