Rukiinen puolukkakukko maistuu jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

1 iso tai 6 annoskukkoa

Pohja
200 g voita
1 dl fariinisokeria
1 iso (100 g) peruna keitettynä
1 ½ dl graham täysjyvä­vehnäjauhoja
1 ½ dl hiivaleipäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte
6–8 dl puolukoita
3–4 rkl ruiskorppujauhoja
4–5 rkl fariinisokeria

Sisältö jatkuu mainoksen alla
  1. Lisää pehmeään voihin sokeri, soseutettu peruna ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Sekoita tasaiseksi.
  2. Voitele noin 20 cm:n vuoka voilla. Levitä 2/3 taikinasta vuoan pohjalle ja reunoille.
  3. Lisää vuokaan kokonaiset sokeroidut puolukat. Ripottele pinnalle korppujauhoja. Taputtele lopputaikina vuoan kokoiseksi kanneksi ja peitä sillä marjat. Pistele pinta haarukalla ja liitä reunat tiiviisti yhteen.
  4. Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30–40 minuuttia. Annoskukot kypsyvät 30 minuutissa.
  5. Tarjoa haaleana jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla