Rukiinen puolukkakukko maistuu jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

1 iso tai 6 annoskukkoa

Pohja
200 g voita
1 dl fariinisokeria
1 iso (100 g) peruna keitettynä
1 ¬Ĺ dl graham t√§ysjyv√§¬≠vehn√§jauhoja
1 ¬Ĺ dl hiivaleip√§jauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte
6‚Äď8 dl puolukoita
3‚Äď4 rkl ruiskorppujauhoja
4‚Äď5 rkl fariinisokeria

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
  1. Lisää pehmeään voihin sokeri, soseutettu peruna ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Sekoita tasaiseksi.
  2. Voitele noin 20 cm:n vuoka voilla. Levitä 2/3 taikinasta vuoan pohjalle ja reunoille.
  3. Lisää vuokaan kokonaiset sokeroidut puolukat. Ripottele pinnalle korppujauhoja. Taputtele lopputaikina vuoan kokoiseksi kanneksi ja peitä sillä marjat. Pistele pinta haarukalla ja liitä reunat tiiviisti yhteen.
  4. Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30‚Äď40 minuuttia. Annoskukot kypsyv√§t 30 minuutissa.
  5. Tarjoa haaleana jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla