
Italian lahja maailman herkkusuille on tiramisu, jälkiruoka, jossa suklaa, kahvi ja pehmeä mascarpone-juusto solmivat ikimuistoisen liiton. Tällä kertaa reseptiä on tuunattu suomalaisittain.
Tiramisu
noin 8 annosta
Täyte
- 3 munaa
- 2 dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 2 prk (à 250 g) mascarpone-juustoa
- tummaa kaakaojauhetta
Pohja
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
- 1–2 pkt savoiardi-keksejä tai 4 munan kääretorttupohja
Kostutus
Sisältö jatkuu mainoksen alla
- 5 dl vahvaa kahvia, esim. espressoa
Koristelu
- 1 levy tummaa suklaata
- Ota tiramisua varten reunallinen, suorakaiteen muotoinen astia, esimerkiksi uunivuoka tai jokin muu, kapeampi vuoka. Vuoan koosta riippuen tarvitset kahteen kerrokseen joko 1 tai 2 pakkausta savoiardi-keksejä.
- Valmista täyte. Erottele valkuaiset ja keltuaiset eri kulhoihin. Vaahdota valkuaiset ja lisää vähitellen puolet sokerista samalla vatkaten, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää.
- Vaahdota keltuaiset lopun sokerin ja vaniljasokerin kanssa. Sekoita mascarpone keltuaisvaahtoon ja lisää valkuaisvaahto joukkoon kolmessa erässä puuhaarukalla sekoittaen.
- Kostuta savoiardi-keksit jäähtyneeseen kahviin, valuta ylimääräinen neste pois, ja asettele keksit vieri viereen vuoan pohjalle.
- Levitä päälle puolet täytteestä. Sihtaa pinnalle kaakaojauhetta. Kostuta toinen kerros keksejä ja asettele ne täytteen päälle.
- Levitä päälle toinen puoli täytteestä.
- Peitä astia kelmulla ja nosta tiramisu jääkaappiin vähintään 4 tunniksi.
- Sihtaa vielä päälle runsaasti kaakaojauhetta. Vedä huoneenlämpöisestä suklaalevystä veitsellä tai juustohöylällä lastuja ja koristele tiramisu niillä.
- Tarjoa jälkiruoaksi kahvin ja/tai jälkiruokaviinin kanssa.
Vinkki Ellet satu löytämään savoiardi-keksejä, voit valmistaa 4 munan kääretorttupohjan ja jakaa sen kahteen osaan. Kostuta pohjat kahvilla. Mascarponen voit korvata maustamattomalla tuorejuustolla.
Seuraa meitä Facebookissa