Italian lahja maailman herkkusuille on tiramisu, jälkiruoka, jossa suklaa, kahvi ja pehmeä mascarpone-juusto solmivat ikimuistoisen liiton. Tällä kertaa reseptiä on tuunattu suomalaisittain.

Tiramisu

noin 8 annosta

Täyte

  • 3 munaa
  • 2 dl  sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2 prk (à 250 g) mascarpone-juustoa
  • tummaa kaakaojauhetta

Pohja

Sisältö jatkuu mainoksen alla
  • 1–2 pkt savoiardi-keksejä tai 4 munan kääretorttupohja

Kostutus

Sisältö jatkuu mainoksen alla
  • 5 dl vahvaa kahvia, esim. espressoa


Koristelu

  • 1 levy tummaa suklaata
  1. Ota tiramisua varten reunallinen, suorakaiteen muotoinen astia, esimerkiksi uunivuoka tai jokin muu, kapeampi vuoka. Vuoan koosta riippuen tarvitset kahteen kerrokseen joko 1 tai 2 pakkausta savoiardi-keksejä.
  2. Valmista täyte. Erottele valkuaiset ja keltuaiset eri kulhoihin. Vaahdota valkuaiset ja lisää vähitellen puolet sokerista samalla vatkaten, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää.
  3. Vaahdota keltuaiset lopun sokerin ja vaniljasokerin kanssa. Sekoita mascarpone keltuaisvaahtoon ja lisää valkuaisvaahto joukkoon kolmessa erässä puuhaarukalla sekoittaen.
  4. Kostuta savoiardi-keksit  jäähtyneeseen kahviin, valuta ylimääräinen neste pois, ja asettele keksit vieri viereen vuoan pohjalle.
  5. Levitä päälle puolet täytteestä. Sihtaa pinnalle kaakaojauhetta. Kostuta toinen kerros keksejä ja asettele ne täytteen päälle.
  6. Levitä päälle toinen puoli täytteestä.
  7. Peitä astia kelmulla ja nosta tiramisu jääkaappiin vähintään 4 tunniksi.
  8. Sihtaa vielä päälle runsaasti kaakaojauhetta. Vedä huoneenlämpöisestä suklaalevystä veitsellä tai juustohöylällä lastuja ja koristele tiramisu niillä.
  9. Tarjoa jälkiruoaksi kahvin ja/tai jälkiruokaviinin kanssa.

Vinkki Ellet satu löytämään savoiardi-keksejä, voit valmistaa 4 munan kääretorttupohjan ja jakaa sen kahteen osaan. Kostuta pohjat kahvilla. Mascarponen voit korvata maustamattomalla tuorejuustolla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla