
Karamelliomenat ovat täydellinen jälkiruoka, kun lisäät päälle rapeaa kardemummamurua ja pippurikermavaahtoa.
4 annosta
Valmistusaika: 30 minuuttia
Täyte:
3 isoa tai 6 pientä omenaa (tai nektariinia)
75 g voita
ripaus suolaa
n. 3 rkl sokeria
Kardemummamuru:
1 dl (50 g) pekaanipähkinöitä
50 g kylmää voita
3/4 dl vehnäjauhoja
1/2 dl sokeria
2 tl jauhettua kardemummaa
1/4 tl suolaa
Pippurikermavaahto:
2 dl kuohukermaa
n. 1 tl mustapippuria myllystä
- Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
- Tee kardemummamuru. Rouhi pähkinät kulhoon. Kuutioi voi joukkoon. Lisää loput ainekset ja nypi taikina murumaiseksi.
- Kaada muruseos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista noin 10–12 minuuttia, kerran varovasti sekoittaen, kunnes muru on kullanruskeaa. Kaada lautaselle jäähtymään ja rapeutumaan.
- Poista omenista siemenkodat ja leikkaa omenat puolikuun muotoisiksi paloiksi.
- Kuutioi voi isoon paistinpannuun ja anna sulaa keskilämmöllä. Lisää omenat ja ruskista 5–7 minuuttia, kerran kääntäen, kunnes omenoiden pinta on kauniin ruskistunut ja omenat ovat pehmenneet.
- Valimsta pippurikermavaahto: vaahdota kerma ja kääntele pippuri joukkoon.
- Ripottele suola ja sokeri tasaisesti pannuun omenoiden joukkoon ja paista noin 2 minuuttia, kunnes sokeri on sulanut ja karamellisoitunut. Anna jäähtyä hetki.
- Asettele lämpimät omenat lautasille. Lusikoi kermavaahtoa kylkeen ja ripottele kardemummamurua päälle. Viimeistele pannussa olevalla karamellikastikkeella.
Ohje: soppa365.fi/Kira Åkerström-Kekkonen