Karamelliomenat ovat täydellinen jälkiruoka, kun lisäät päälle rapeaa kardemummamurua ja pippurikermavaahtoa.

4 annosta
Valmistusaika: 30 minuuttia

Täyte:
3 isoa tai 6 pientä omenaa ­(tai nektariinia)
75 g voita
ripaus suolaa
n. 3 rkl sokeria
 
Kardemummamuru:
1 dl (50 g) pekaanipähkinöitä
50 g kylmää voita
3/4 dl vehnäjauhoja
1/2 dl sokeria
2 tl jauhettua kardemummaa
1/4 tl suolaa
 
Pippurikermavaahto:
2 dl kuohukermaa
n. 1 tl mustapippuria myllystä

  1. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
  2. Tee kardemummamuru. Rouhi pähkinät kulhoon. Kuutioi voi joukkoon. Lisää loput ainekset ja nypi taikina murumaiseksi.
  3. Kaada muruseos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista noin 10–12 minuuttia, kerran varovasti sekoittaen, kunnes muru on kullanruskeaa. Kaada lautaselle jäähtymään ja rapeutumaan.
  4. Poista omenista siemenkodat ja leikkaa omenat puolikuun muotoisiksi paloiksi.
  5. Kuutioi voi isoon paistinpannuun ja anna sulaa ­keskilämmöllä. Lisää omenat ja ruskista 5–7 minuuttia, kerran kääntäen, kunnes omenoiden ­pinta on kauniin ruskistunut ja omenat ovat pehmenneet.
  6. Valimsta pippurikermavaahto: vaahdota kerma ja kääntele pippuri joukkoon.
  7. Ripottele suola ja sokeri tasaisesti pannuun omenoiden joukkoon ja paista noin 2 minuuttia, kunnes sokeri on sulanut ja karamellisoitunut. Anna jäähtyä hetki.
  8. Asettele lämpimät omenat ­lautasille. Lusikoi kermavaahtoa kylkeen ja ripottele kardemummamurua päälle. Viimeistele pannussa olevalla karamellikastikkeella.

Ohje:  soppa365.fi/Kira Åkerström-Kekkonen

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla