Kuva: Elvi Rista
Kuva: Elvi Rista

Hieman erilainen bostonpulla sopii hyvin kahvin kanssa tarjottavaksi.

Suklaaboston

3 dl maitoa
30 g palahiivaa
½ kananmunaa
1 ¼ dl sokeria
½ tl suolaa
½ rkl kardemummaa
noin 8 dl vehnäjauhoja
100 g voita tai leivontamargariinia

Täyte
2 dl aprikoosimarmeladia
100 g tummaa suklaata
25 g voita tai leivontamargariinia

Pinnalle
½ kananmunaa
½ dl mantelilastuja
1 rkl tomusokeria

Tee näin:

Kuumenna maito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Riko muna lasissa. Laita taikinaan noin puolet munamassasta. Säästä loput voiteluun. Lisää sokeri, suola ja kardemumma.

Alusta joukkoon osa vehnäjauhoista. Sulata rasva ja lisää se vähän jäähtyneenä taikinaan loppujen jauhojen kanssa. Vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa käsistä.

Anna taikinan nousta leivinliinan alla vedottomassa paikassa noin puoli tuntia.

Kauli taikinasta suorakaiteen muotoinen levy. Levitä pinnalle ohut kerros aprikoosimarmeladia. Sulata suklaa kattilassa tai mikroaaltouunissa ja lisää joukkoon voinokare. Anna suklaan hieman jäähtyä ja levitä se aprikoosihillon päälle. Kierrä levy rullalle ja leikkaa pötköstä noin 6 sentin paloja.

Pingota leivinpaperi irtopohjaisen kakkuvuuan pohjalle. Asettele palat väljästi kakkuvuokaan. Jos kaikki palat eivät mahdu, tee lopuista korvapuusteja.
Nostata pullaa vedottomassa paikassa noin 20 minuuttia.

Voitele bostonin pinta munalla. Ripottele päälle mantelilastuja. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia.

Koristele jäähtynyt suklaaboston tomusokerilla.