Maukas raejuustopiirakka sopii mainiosti iltapalaksi. Se syntyy nopeasti, kun ostat pohjan valmiina pakasteesta. 

8 palaa

Ainekset:

1 pkt ruis-kaura piirakkataikinaa

Täyte:

400 g raejuustoa
3 dl juustoraastetta, esim. Luostari
2 kananmunaa
1 tl pippurisekoitusta
½ tl suolaa
½–1 punainen paprika
rucolaa

Tee näin:

  • Painele taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle.
  • Raasta juusto ja valmista täyte. Lisää raejuuston joukkoon munat, kaksi desiä juustoraastetta, pippurisekoitus sekä suola.
  • Pese ja kuutioi paprika. Kaada raejuustoseos piirakalle. Lisää pinnalle paprikakuutiot ja loppu juustoraaste.
  • Kypsennä piirasta 200-asteisen uunin keskiosassa noin 30 minuuttia.
  • Tarjoa hieman jäähtyneen piiraan kanssa rucolaa.