ET-lehti kysyi lukijoiltaan parhaita juhlatarjottavia. Tämä suussasulava ja helppo resepti osallistui Parasta sukupöytään -kilpailuun. 

12 annosta

9 kpl (130 g) Digestive täysjyväkeksiä
35 g voita

Täyte

200 g tummaa suklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g (1,8 dl) sokeria
1 tl vanilliinisokeria
2 kananmunaa
2 ½ dl kuohukermaa
Koristeeksi esim. suklaarouhetta, marjoja, syötäviä kukkia

Tee näin

  • Laita irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle voipaperi, niin kakku on myöhemmin helpompi irrottaa vuoasta.
  • Murenna keksit monitoimikoneessa. Lisää sulatettu voi. Painele seos kakkuvuokaan. 
  • Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita erillisessä kulhossa tuorejuusto ja 1 dl sokeria sekä vanilliinisokeri. Erota kananmunista keltuaiset ja lisää ne juustoseokseen. Säilytä valkuaiset. Valuta joukkoon suklaasula.
  • Vatkaa valkuaiset ja loppu sokeri erikseen puhtaassa kulhossa, puhtaalla vatkaimella kovaksi vaahdoksi. Lisää seos juusto-suklaamassaan. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää seokseen.
  • Kaada seos vuokaan keksipohjan päälle. Peitä vuoka leivinpaperilla. Pidä kakkua yön yli pakastimessa.
  • Ota kakku pois pakkasesta noin puoli tuntia ennen tarjoilua. Koristele suklaarouheella, marjoilla tai syötävillä kukilla.

Katso myös: Parhaat kakut juhliin x 10