
Kuva Panu Pälviä
ET-lehti kysyi lukijoiltaan parhaita juhlatarjottavia. Tämä suussasulava ja helppo resepti osallistui Parasta sukupöytään -kilpailuun.
12 annosta
9 kpl (130 g) Digestive täysjyväkeksiä
35 g voita
Täyte
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
200 g tummaa suklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g (1,8 dl) sokeria
1 tl vanilliinisokeria
2 kananmunaa
2 ½ dl kuohukermaa
Koristeeksi esim. suklaarouhetta, marjoja, syötäviä kukkia
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Tee näin
- Laita irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle voipaperi, niin kakku on myöhemmin helpompi irrottaa vuoasta.
- Murenna keksit monitoimikoneessa. Lisää sulatettu voi. Painele seos kakkuvuokaan.
- Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita erillisessä kulhossa tuorejuusto ja 1 dl sokeria sekä vanilliinisokeri. Erota kananmunista keltuaiset ja lisää ne juustoseokseen. Säilytä valkuaiset. Valuta joukkoon suklaasula.
- Vatkaa valkuaiset ja loppu sokeri erikseen puhtaassa kulhossa, puhtaalla vatkaimella kovaksi vaahdoksi. Lisää seos juusto-suklaamassaan. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää seokseen.
- Kaada seos vuokaan keksipohjan päälle. Peitä vuoka leivinpaperilla. Pidä kakkua yön yli pakastimessa.
- Ota kakku pois pakkasesta noin puoli tuntia ennen tarjoilua. Koristele suklaarouheella, marjoilla tai syötävillä kukilla.
Katso myös: Parhaat kakut juhliin x 10
Seuraa meitä Facebookissa