
Jäikö joulusta yli suklaata? Mehevän suklaakakun taikinasta loihdit lähes samalla vaivalla kolme eri jälkiruokaa.
Mehevä suklaakakku
200 g tummaa suklaata (70 %)
125 g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
2 munaa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kostutus
espressoa
Mantelikerma
2 dl kuohukermaa
100 g mantelimassaa
½ dl tomusokeria
Koristeeksi
tomusokeria
- Sulata suklaa mikrossa.
- Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon yksitellen munat. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi joukkoon.
- Lisää taikinaan lopuksi sula suklaa. Sekoita tasaiseksi.
- Lusikoi taikina leivitettyyn rengasvuokaan. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa 25–35 minuuttia.
- Kumoa hieman jäähtyneenä. Kostuta halutessasi espressolla.
- Valmista ennen tarjoilua mantelikerma. Vatkaa kerma kuohkeaksi ja raasta mantelimassaa joukkoon. Makeuta tomusokerilla. Tarjoa kakun makuparina.
- Koristele kakku ennen tarjoilua tomusokerilla.
Muunos 1: Muruista makeaa
- Kokoa jälkiruoka. Murenna annosmaljoihin kerroksittain suklaakakkua, marenkia ja kermavaahtoa.
- Lohko joukkoon kypsiä luumuja.
- Lorauta halutessa kastikkeeksi esimerkiksi kahvilikööriä.
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Muunnos 2: Kakusta muffini
- Tee samasta taikinasta annoksia. Lusikoi taikinaa muffinivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
- Taikinaan saa potkua lisäämällä siihen ripauksen chilijauhetta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa meitä Facebookissa