Jäikö joulusta yli suklaata? Mehevän suklaakakun taikinasta loihdit lähes samalla vaivalla kolme eri jälkiruokaa.

Mehevä suklaakakku

200 g tummaa suklaata (70 %)
125 g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
2 munaa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kostutus
espressoa
Mantelikerma
2 dl kuohukermaa
100 g mantelimassaa
½ dl tomusokeria
Koristeeksi
tomusokeria

  1. Sulata suklaa mikrossa.
  2. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon yksitellen munat. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi joukkoon.
  3. Lisää taikinaan lopuksi sula suklaa. Sekoita tasaiseksi.
  4. Lusikoi taikina leivitettyyn rengasvuokaan. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa 25–35 minuuttia.
  5. Kumoa hieman jäähtyneenä. Kostuta halutessasi espressolla.
  6. Valmista ennen tarjoilua mantelikerma. Vatkaa kerma kuohkeaksi ja raasta mantelimassaa joukkoon. Makeuta tomusokerilla. Tarjoa kakun makuparina.
  7. Koristele kakku ennen tarjoilua tomusokerilla.

Muunos 1: Muruista makeaa

  1. Kokoa jälkiruoka. Murenna annosmaljoihin kerroksittain suklaakakkua, marenkia ja kermavaahtoa.
  2. Lohko joukkoon kypsiä luumuja.
  3. Lorauta halutessa kastikkeeksi esimerkiksi kahvilikööriä.

Muunnos 2: Kakusta muffini

  1. Tee samasta taikinasta annoksia. Lusikoi taikinaa muffinivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
  2. Taikinaan saa potkua lisäämällä siihen ripauksen chilijauhetta.