Kuvat
Ninna Lindström
Huurretut päärynät on helppo tehdä. Voitele päärynät munanvalkuaisella, kieritä sokerissa ja anna kuivua yön yli.
Huurretut päärynät on helppo tehdä. Voitele päärynät munanvalkuaisella, kieritä sokerissa ja anna kuivua yön yli.

Piimäkakku on helpoista helpoin leipoa ja säilyy hyvin pakkasessa.

Päärynäinen piimäkakku

25 viipaletta, 15 minuuttia

  • 1 1/2 dl kuivattua päärynää ( tai sekahedelmiä)
  • 1 1/2 dl rusinoita
  • 1/2 dl appelsiinimehua
  • 175 g sulatettua voita
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 2 1/2 dl sokeria
  • 2 tl soodaa
  • 1 tl inkivääriä
  • 1 tl neilikkaa
  • 1 tl kardemummaa
  • 2 tl kanelia
  • 3 1/2 dl piimää
  • 1 dl siirappia
  • 1 iso päärynää raasteena

Laita pilkotut päärynät ja rusinat appelsiinimehuun vartiksi.

Sulata rasva ja anna sen jäähtyä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sekoita keskenään kuivat aineet ja mausteet. Lisää piimä, siirappi, voi ja raasta pesty päärynä kuorineen taikinaan. Kaada joukkoon liotetut hedelmät mehuineen. Nostele ainekset puuhaarukalla juuri ja juuri sekaisin, ettei taikina sitkisty.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kaada taikina voideltuun ja jauho-tettuun noin 2 litran rengasvuokaan.

Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 60 minuuttia. Jos pinta tummuu, peitä se leivinpaperilla.

Kaada kakku hieman jäähtyneenä ritilälle. Kakku säilyy peitettynä pitkään mehevänä.

Jutun voi lukea kokonaisuudessaan ET-lehden numerosta 23/2019.

Sisältö jatkuu mainoksen alla