Pasteis de nata -leivokset ovat perinteisiä portugalilaisia leivonnaisia. Niiden makumaailma koostuu suomalaisillekin tutuista elementeistä.

Pasteis de nata

12 kpl, 30 minuuttia

  • 1 pkt voi- tai lehtitaikinaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl maitoa
  • 4 munankeltuaista
  • 3 tl vehnäjauhoja
  • 3/4 dl sokeria
  • 1 (luomu)sitruunan
  • raastettu kuori
  • 2 tl vaniljasokeria

Päälle

  • 1 (luomu)sitruuna
  • tomusokeria
  • 1/2 tl kanelia

Sulata taikina ohjeen mukaan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Mittaa kattilaan kaikki muut ainekset paitsi vaniljasokeri. Kuumenna hitaasti koko ajan hämmentäen, anna kiisselin kiehahtaa ja sakeutua. Lisää vaniljasokeri, siirrä sivuun ja jäähdytä kiisseli välillä sekoittaen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kauli taikinaa jauhotetulla pöydällä hiukan ohuemmaksi. Ota taikinasta juomalasilla pyörylöitä, vuoraa niillä pienet alumiinivuuat ja pistele pohjat haarukalla.

Jaa täyte vuokiin. Leikkaa pestystä sitruunasta ohuet viipaleet täytteen päälle.

Paista leivoksia 225-asteisen uunin keskiosassa noin 15–20 minuuttia. Pinta saa vähän ruskistua.

Jäähdytä tortut haaleiksi, ripota päälle hiukan kanelia ja tomusokeria. Leivokset ovat parhaimmillaan heti tai saman päivän aikana.

Ohje on julkaistu ET-lehden numerossa 23/2019.

Sisältö jatkuu mainoksen alla