Pirteä puolukka antaa terää kodikkaalle kakulle. Makea, rapsakka kuorrutus kruunaa herkun.

Tämä hurmaava puolukkatosca menestyi ET:n suuressa jälkiruokakilpailussa viime syksynä. Ohjeen lähetti Sakari Lahtinen Elimäeltä. 

Muita kisassa menestyneitä reseptejä löydät täältä.

Puolukkatosca

20 palaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
  • 2 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • 50 g voita sulatettuna
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 dl omenamehua
  • 1½ dl puolukoita

Kuorrutus

Sisältö jatkuu mainoksen alla
  • 100 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 4 dl mantelilastuja
  • 2 rkl omenamehua
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • (puolukoita)
  1. Vuoraa 20 x 25 cm:n kokoinen uunivuoka leivinpaperilla. Laita uuni kuumeneman 200 asteeseen.
  2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon vähän jäähtynyt voisula. Kääntele kuivat aineet ja omenamehu taikinaan.
  3. Kaada taikina vuokaan ja ripottele pintaan puolukat. Kypsennä pohja puolikypsäksi noin 20 minuutin ajan.
  4. Tee sillä välin kuorrutus. Mittaa ainekset kattilaan. Kiehauta seos ja lusikoi se pohjan päälle. Paista uunissa vielä noin 10 minuuttia eli kunnes taikina on kypsää ja kuorrutus on saanut pintaansa kauniin värin. Ripottele pinnalle puolukoita.
  5. Leikkaa jäähtyneenä neliöiksi ja tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla