Kakun tiivis pinta kätkee sisäänsä valuvaa suklaata, viskiä ja toffeeta. Fondant saa jäädä keskeltä ihanan kosteaksi.
Huomaa, että tämä resepti on mitoitettu yhdelle hengelle. Jos haluat tehdä useampia fondanteja, lisää ainesosien määrää.
Viskillä maustettu suklaafondant
1 annos
- 1 patukka (45 g) suklaatoffeita (esim. Brunberg tai Riesen)
- 1 rkl kuohukermaa
- 1 rkl viskiä
- 25 g voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 2 rkl kaakaojauhetta
- ½ tl vaniljasokeria
- 1 kananmuna
- ½ dl sokeria
Tee näin:
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Sulata toffee kermatilkan kanssa miedolla lämmöllä kattilassa. Siirrä kattila liedeltä ja lisää joukkoon viski.
- Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi.
- Sekoita viskitoffee, voisula ja jauhot munavaahtoon vuorotellen.
- Kaada seos paistonkestävään, voideltuun reilun kokoiseen yhden hengen annosvuokaan tai isoon muffinivuokaan.
- Nosta vuoka uunipellille ja paista keskitasossa noin 13 minuuttia. Fondant on valmis, kun reunat ovat jähmettyneet, mutta sisus on vielä selvästi löysää. Fondant kypsyy vielä uunista ottamisen jälkeenkin.
Vinkki! Vatkaa yli jäävä kuohukerma vaahdoksi ja tarjoa fondantin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Vadelmat antavat täyttävälle herkulle raikkaan säväyksen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa meitä Facebookissa