Appelsiinituorejuustolla maustetut letut maistuvat ihanalta inkiväärisen appelsiinisalaatin kera.
Appelsiiniletut
Noin 20 kpl
4 dl vettä
200 g appelsiinituorejuustoa
2 kananmunaa
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl ohrajauhoja
2 rkl sulatettua voita tai margariinia
½ rkl ruokosokeria
½ tl suolaa
Appelsiinisalaatti
50 g voita
½ dl ruokosokeria
1 tl kardemummaa
2 appelsiinia
1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
Tee näin:
Sekoita tuorejuusto kädenlämpöiseen veteen. Lisää munat, jauhot, rasva, sokeri ja suola. Sekoita tasaiseksi ja anna turvota puolisen tuntia.
Paista taikinasta pieniä tai isoja lettuja.
Valmista appelsiinisalaatti. Kuori, lohko ja paloittele inkivääri.
Sulata voi pannulla. Lisää joukkoon sokeri ja kardemumma. Kuumenna seosta noin 4 minuuttia. Lisää kuumalle pannulle appelsiinipalat ja inkivääri. Paista samalla sekoitellen 5 minuuttia. Tarjoa appelsiinisalaatti ohukaisten kanssa.