
Terveellisiä siemeniä sisältävät keksit sopivat hyvin väli- tai iltapalaksi.
20–25 keksiä
2 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
4 dl kaurahiutaleita
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl pellavansiemeniä
2 dl kurpitsansiemeniä
2 ½ dl maitoa
100 g voita
1 tl suolaa
2 tl hunajaa
- Yhdistä jauhot, hiutaleet ja siemenet.
- Kuumenna kattilassa maito ja voi, lisää nesteeseen hunaja ja suola.
- Yhdistä neste kuiviin aineisiin.
- Muodosta taikinasta halkaisijaltaan noin 5 cm paksuinen pötkö ja kääri se kelmuun.
- Anna taikinan seistä jääkaapissa yön yli.
- Leikkaa pötköstä vajaan sentin mittaisia siivuja.
- Paista 225-asteisessa uunissa kullanruskeiksi 10–15 minuuttia. Voit paistaa keksit
myöhemminkin, sillä taikina säilyy jääkaapissa noin viikon.
Muista myös nämä keksit
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa meitä Facebookissa