Terveellisiä siemeniä sisältävät keksit sopivat hyvin väli- tai iltapalaksi.

20–25 keksiä

2 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
4 dl kaurahiutaleita
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl pellavansiemeniä
2 dl kurpitsansiemeniä
2 ½ dl maitoa
100 g voita
1 tl suolaa
2 tl hunajaa

  1. Yhdistä jauhot, hiutaleet ja siemenet.
  2. Kuumenna kattilassa maito ja voi, lisää nesteeseen hunaja ja suola.
  3. Yhdistä neste kuiviin aineisiin.
  4. Muodosta taikinasta halkaisijaltaan noin 5 cm paksuinen pötkö ja kääri se kelmuun.
  5. Anna taikinan seistä jääkaapissa yön yli.
  6. Leikkaa pötköstä vajaan sentin mittaisia siivuja.
  7. Paista 225-asteisessa uunissa kullan­ruskeiksi 10–15 minuuttia. Voit paistaa keksit
    myöhemminkin, sillä taikina säilyy jääkaapissa noin viikon.

Muista myös nämä keksit