Limettikuorrutus tekee näistä suklaamuffineista ihanan raikkaat.

10 kpl

4 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
1 rkl leivinjauhetta
1 rkl kaakaojauhetta
ripaus suolaa
1 ½ dl raakaruokosokeria
1 pkt (à 300 g) pehmeää tofua
2 rkl rypsiöljyä
2 ½ dl luomu- tai kauramaitoa
50 g tummaa suklaata (kaakaota 70 %)

  • Säädä uuni 200 asteeseen.
  • Sekoita kuivat aineet.
  • Vatkaa pehmeä tofu ja kuivat aineet keskenään. Lisää rypsiöljy ja maito samalla vatkaten. Raasta tai paloittele taikinaan veitsellä tumma suklaa.
  • Nostele taikinaa muffinivuokiin ja paista noin 25 minuuttia.

Limettikuorrutus

½ pkt pehmeää tofua
80 g huoneenlämpöistä margariinia
2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
½ limetin raastettu kuori ja mehu (vadelmia tai muita marjoja)

  • Vatkaa ainekset keskenään.
  • Levitä kuorrutus muffinien päälle vasta, kun ne ovat jäähtyneet. Koristele marjoilla.

10 parasta suklaareseptiä