Raakakakun makeus syntyy taatelista, rusinoista ja siirapista. 

Suklainen raakakakku

14 palaa
Energiaa 457 kcl/annos. Yhdessä annoksessa on rasvaa 39 g, hiilihydraatteja 11 g ja proteiineja 12 g.

Pohja

2 dl manteleita
1 dl luomumaapähkinöitä
¾ dl kuivattuja taateleita
½ dl rusinoita
1 rkl vettä

Täyte

4 dl cashewpähkinöitä
1 ½ dl raakakaakaojauhetta
1 ¾ dl vettä
1 dl maapähkinävoita (Biona)
1 ½ dl taatelisiirappia
1 tl vaniljajauhetta
2 dl sulatettua kookosöljyä

Päälle

2 dl vadelmia

Siirappi

3 rkl vaahterasiirappia
2 rkl cashewpähkinävoita
1 ½ rkl vettä

Tee näin:

Aja tehosekoittimessa mantelit ja pähkinät muruiksi. Lisää taatelit ja rusinat ja surauta. Mittaa vesi ja surauta vielä.

Taputa taikina kelmulla vuorattuun vuokaan, jonka halkaisija on 15 senttiä. Nosta pohja pakastimeen.

Tee täyte. Aja pähkinät ja raakakaakaojauhe tehosekoittimessa. Mittaa sekaan vesi, maapahkinävoi, siirappi ja vaniljajauhe. Aja sileäksi massaksi.

Lisää sulatettu kookosöljy nauhana. Käytä konetta sen verran, että massa on sileää. Kaada suklaamassa pohjan päälle.

Jäähdytä kakkua jääkaapissa kaksi tuntia ja pakasta yön yli.

Ota kakku huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen tarjoilua.

Sekoita siirappi. Koristele kakku vadelmilla ja valuta päälle siirappi. Ulkomaiset pakastemarjat on kuumennattava ensin.