Jos runsaan aamupalan väsääminen ei innosta, mutta tahdot vatsan kuitenkin täyteen heti herättyä, kokeile tätä ravitsemusterapeutti Hanna Partasen helppoa kaurapuuroreseptiä.

Puurolla ja puurolla on eroa. Tässä versiossa on yli kaksi kertaa enemmän proteiinia kuin veteen tehdyssä puurossa. Lisäksi saat annoksesta vitamiineja, kalsiumia, kuitua, antioksidantteja ja nälkää hyvin pitäviä pitkäkestoisia hiilihydraatteja.

Hanna Partasen superpuuro

3 dl kaurapuuroa rasvattomaan maitoon keitettynä (sisältää noin 15 grammaa proteiinia ja noin 240 kilokaloria)

100 g mustikoita (noin 45 kcal)

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

1 rkl rypsiöljyä

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kun lisäät puuroon lusikallisen rypsiöljyä, saat hyviä omega-kolmosia ja -kuutosia. Lisäksi öljy hidastaa hiilihydraattien imeytymistä ja pitää näin  verensokeria tasaisempana kauemmin.

Tässä puurossa on vähän tavallista enemmän kaloreita. Se sopii etenkin iltanapostelijalle, sillä siinä on paljon proteiinia. Proteiini pitää nälkää pidempään loitolla.

 

Reseptin lähteenä Hanna Partasen kirja Vireyttä vuosiin viisailla valinnoilla. Nutrifilia Oy 2013.

pietu

Samaa mieltä ed. kanssa. Ei sisällä muuta terveellistä kuin marjat. Toi on niin tota thl:n propagandaa...

Vierailija

No nää terpat sanoo, mitä on käsketty, koska muuten lähtee työpaikka. Se on sitä sananvapautta, jota suomessa ei ole.

Maidossa on proteiinia 3 grammaa per desi. Eli ei tuo mitään nälkää pidä. Lisäksi kaurassa on 70% hiilihydraattia eli sokeria ja myös maito nostaa verensokeria. Ja rypsistä saa alfalinoleenihappoja eli kasvikunnan Omega 3 rasvoja ja liikaa Omega 6 rasvoja. Rypsi on entinen lamppuöljy.

Sisältö jatkuu mainoksen alla