Vinkki! Kokeile koristeina suklaisia merisuolamanteleita tai mustaherukkajugurttimanteleita, joita saat irtokarkkihyllyltä.

Noin 12 palaa

175 g voita tai leivontamargariinia
3 dl sokeria
3 kananmunaa
1 ½ dl kaakaojauhetta
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl piparkakkumaustetta
1 dl rouhittua pähkinää, esim.
saksan- tai cashewpähkinöitä

Päälle

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

150 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
1 rkl voita

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Päälle

10 taatelia
100 g tummaa suklaata tai
2 dl karkkirakeita irtokarkkihyllyltä

  • ˜Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon yksi muna kerrallaan samalla voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Rouhi pähkinät ja lisää jauhot sekä pähkinät taikinaan.
  • Pingota leivinpaperi irtopohjaisen, halkaisijaltaan 21–24-senttisen vuuan pohjalle. Kumoa kakkutaikina vuokaan.
  • Paista kakkua 200 asteessa uunin keskiosassa 20–30 minuuttia.
  • Valmista sillä aikaa koristeet. Sulata suklaa ja kasta kivettömät taatelit suklaasulaan. Nosta taatelit leivinpaperille ja kylmään kovettumaan. Ota paistunut kakku uunista. Anna kakun vetäytyä muutama minuutti ennen kuin irrotat renkaan vuuasta. Jäähdytä kakku.
  • Lohko kuorrutetta varten tumma suklaa kattilaan. Lisää joukkoon kerma. Sulata tasaiseksi seokseksi ja lisää lopuksi joukkoon nokare voita.
  • Kiinnitä vuuan rengas kiinni vuokaan. Kaada kuorrute pintaan ja nosta kakku vetäytymään viileään seuraavaan päivään.
  • Koristele taateleilla ja karkkirakeilla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla