Sama ohje sopii sekä tortun että leivosten tekoon.

Pohja:
4 kananmunaa
1½ dl tummaa sokeria
1½ dl Myllyn Paras Ruis- tai sämpyläjauhoja 
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Vaniljainen Mintturahka-täyte:
200 g vaniljarahkaa
1 dl vispikermaa (20 %)  + hieman sokeria
2–3 rkl hienonnettuja tuoreita mintunlehtiä
3–4 dl puolukoita, karpaloita, herukoita tai muita marjoja

Koristelu:
2 dl  vispikermaa (20 %)
1–2 rkl sokeria
marjoja
mintunlehtiä

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
  • Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään, lisää muna-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen.
  • Kaada taikina voidellun leivinpaperin päälle pellille ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 7–10 minuuttia. Kumoa kypsä torttu-pohja toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu hieman sokeria. Anna jäähtyä.
  • Vatkaa kerma (+ sokeri) vaahdoksi ja sekoita siihen vaniljarahka ja hienonnetut mintunlehdet. Levitä täyte torttulevylle ja sen päälle marjat. Rullaa tiukasti kääretortuksi ja jätä saumakohta alaspäin.
  • Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi ja levitä vaahtoa tortun ympärille.
  • Koristele marjoilla ja mintunlehdillä.

Vinkki: Voit tehdä myös leivoksia. Viipaloi jäähtynyt torttu, pursota koristevaahtoa leivoksille, koristele marjoilla ja mintunlehdillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla