Mausta sekamehu vaihteeksi tähtianiksella. Syysiltoina mehu toimii teen tapaan lämmitettynä yömyssynä!

L,G,V) Noin 2,5 litraa mehua
Valmistusaika: 50 min + 2 h

500 g omenoita
400 g luumuja/ kriikunoita
6 dl (450 g) herukoita
3 dl (150 g) puolukkaa
5 ½ dl (500 g) kidesokeria
1,5 l vettä
3 tähtianista
1 vaniljatanko

  1. Kuori ja lohko omenat, poista luumuista kivet. Huuhtele marjat. Kaada vesi, sokeri ja mausteet kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoita kunnes sokeri on liuennut. Alenna lämpöä ja lisää kattilaan omenat, luumut ja marjat. Keittele hiljalleen poreillen noin ­20 minuuttia, niin että hedelmät ja marjat ovat soseutuneet.
  2. Siirrä kattila liedeltä ja anna jäähtyä ­2 tuntia.
  3. Valuta seos tiiviin siivilän läpi. Painele ­mahdollisimman paljon nestettä mukaan. ­Siivilöi toistamiseen, nyt harsokankaan läpi.
  4. Kaada mehu desinfioituihin pulloihin ja korkita. Säilytä pimeässä ja viileässä tai pakasta.

Kokeile myös:

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla