Chilillä ja appelsiinilla maustettu linssikeitto lämmittää ihanasti kylmällä säällä. 

Linssikeitto

Neljä annosta

  • 1 prk chilillä maustettua tomaattimurskaa
  • 6 dl vettä
  • 2 dl punaisia linssejä
  • 1 appelsiini
  • 1 tl jeeraa
  • 1 tl kuivattua rosmariinia
  • suolaa maun mukaan
  • ripaus sokeria

Tee näin:

Kaada tomaattimurska kattilaan. Lisää vesi ja huuhdellut linssit. Hauduta 20 minuuttia.

Mausta rouhitulla juustokuminalla eli jeeralla ja rosmariinilla. Hauduta taas 20 minuuttia.

Purista appelsiinimehu joukkoon. Lisää suolaa ja ripaus sokeria maun mukaan. Hauduta keittoa vielä 10 minuuttia.

Koristele linssikeitto rosmariinilla tai basilikalla.