Kuva ET-lehdestä 10/1990
Kuva ET-lehdestä 10/1990

Jauhelihaa ja perunamuusia. Kuin paimenen piiras, mutta suomalaisittain. Tämä retroherkku tekee nyt paluun kahvipöytään ja iltateelle!

Taikina:

150 g voita

150 g vehnäjauhoja

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

1 tl leivinjauhetta

Sisältö jatkuu mainoksen alla

100 g perunasosetta

Täyte:

150 g jauhelihaa

150 g sieniä

2 sipulia

1/2 tl maustepippuria

1/2 tl paprikajauhetta

1/2 kasvisliemikuutiota

2 rkl vettä

2 rkl voita

Kuorrutus:

125 g sulatejuustoa

1 dl maitoa

1 muna

  • Nypi voi ja jauhot. Lisää perunasose. Vuoraa voidellut leivosvuoat taikinalla.
  • Ruskista kevyesti voissa jauheliha, hienonnetut sipulit ja sienet. Lisää vesi, liemikuutio ja mausteet. Jaa jäähtynyt täyte leivosvuokiin.
  • Kiehauta juustosta ja maidosta kastike. Lisää jäähtyneeseen kastikkeeseen muna. Kaada seos leivosvuokiin.
  • Paista 200 asteessa kauniin ruskeaksi.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla