
Kuva ET-lehdestä 10/1990
Jauhelihaa ja perunamuusia. Kuin paimenen piiras, mutta suomalaisittain. Tämä retroherkku tekee nyt paluun kahvipöytään ja iltateelle!
Taikina:
150 g voita
150 g vehnäjauhoja
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
1 tl leivinjauhetta
Sisältö jatkuu mainoksen alla
100 g perunasosetta
Täyte:
150 g jauhelihaa
150 g sieniä
2 sipulia
1/2 tl maustepippuria
1/2 tl paprikajauhetta
1/2 kasvisliemikuutiota
2 rkl vettä
2 rkl voita
Kuorrutus:
125 g sulatejuustoa
1 dl maitoa
1 muna
- Nypi voi ja jauhot. Lisää perunasose. Vuoraa voidellut leivosvuoat taikinalla.
- Ruskista kevyesti voissa jauheliha, hienonnetut sipulit ja sienet. Lisää vesi, liemikuutio ja mausteet. Jaa jäähtynyt täyte leivosvuokiin.
- Kiehauta juustosta ja maidosta kastike. Lisää jäähtyneeseen kastikkeeseen muna. Kaada seos leivosvuokiin.
- Paista 200 asteessa kauniin ruskeaksi.
Seuraa meitä Facebookissa