Kuva on kuvituskuva eikä alkuperäisen reseptin tuotos.
Kuva on kuvituskuva eikä alkuperäisen reseptin tuotos.

Vuonna 1980 ET-lehti hehkutti näitä peruna-juustosämpylöitä, jotka on helppo tehdä ja ne maistuvat herkullisilta iltateen kanssa.

Ainekset

2 dl perunasosetta
2 dl juustoraastetta
3 dl piimää
30 g hiivaa
2 tl suolaa
3 dl kaurahiutaleita
n. 6 dl hiivaleipäjauhoja

Voiteluun:

1 muna

  • Lisää perunasoseeseen juustoraate, haalea piimä, hiiva  ja suola.
  • Lisää kaurahiutaleet ja alusta taikina hiivaleipäjauhoilla tasaiseksi. Jauhojen määrä riippuu perunasoseen sakeudesta.
  • Leivo kohonneesta taikinasta sämpylöitä.
  • Anna sämpylöiden kohota.
  • Voitele ne munalla ja paista 225 asteessa 10–15 min.

Lue myös: Mehevä juustotorttu 80-luvun tapaan

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla