Nokkosista saat vitamiineja ja hivenaineita roppa­kaupalla, ja aivan ilmaiseksi.

1 l (80 g) tuoreita nokkosenlehtiä
1 hapahko omena
1 sipuli
½ rkl rypsiöljyä
1 rkl vehnäjauhoja
¾ l vettä
1 kasvisliemikuutio
½ tl rouhittua valkopippuria
½ tl sokeria
suolaa
2 dl ruokakermaa

  • Kerää nokkosenlehdet puhtaalta paikalta, hansikkaat kädessä.
  • Huuhtele ja ryöppää nokkosia 5 minuuttia. Vettä saa olla niin paljon, että lehdet peittyvät. Kaada ryöppäysvesi pois ja huuhtele lehdet kylmällä vedellä. Purista nokkosista ylimääräinen vesi ja hienonna leikkuulaudalla karkeaksi rouheeksi.
  • Pese ja lohko omena. Raasta se kar­kealla raastinterällä. Kuori ja silppua sipuli. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää omenaraaste ja sipuli kuullottumaan. ­Sekoita nokkoset ja jauhot joukkoon. Kääntele seosta kattilassa muutama minuutti.
  • Lisää vesi, kasvisliemikuutio, pippuri ja ripaus sokeria. Hauduta keittoa 20 ­minuuttia. Lorauta lopuksi joukkoon kerma. Mausta suolalla makusi ­mukaan.

Lue myös: Lääkkeet luonnosta lähes joka vaivaan