Kuva Anna Huovinen
Kuva Anna Huovinen

Kypsennys uunissa tuo parsaan miedon mantelin maun.

4 annosta

1 nippu (450 g) vihreää parsaa
2 rkl öljyä
¬ľ tl suolaa
¬ľ tl sokeria
2 kovaksikeitettyä kananmunaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
1 dl murennettua vaaleaa leipää tai mantelirouhetta
2 rkl voita
1 dl hienonnettua persiljaa

  • Kuumenna uuni 225-asteiseksi.
  • Leikkaa parsoista pois kuiva tyviosa. Laita parsat uunipelille, ripottele p√§√§lle √∂ljy√§, suolaa ja sokeria ja sekoita hyvin. Kypsenn√§ uunissa 12‚Äď15 minuuttia, niin ett√§ parsat paahtuvat ja nuput saavat kullanruskean v√§rin.
  • Keit√§ kananmunia 12 minuuttia kiehuvassa vedess√§. Kuori munat, erottele keltuaiset ja valkuaiset ja hienonna ne pieniksi kuutioiksi. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria.
  • Murenna leip√§ ja paista murut pannulla voissa kullankeltaiseksi. Jos tahdot annoksesta gluteenittoman, k√§yt√§ saman verran mantelirouhetta. Nosta sivuun. Hienonna persilja.
  • Levit√§ lautaselle tai tarjoiluvadille voikastike, nosta paahtuneet parsat kastikkeen p√§√§lle ja ripottele pinnalle hienonnetut kananmunat, persilja ja paistetut leiv√§nmurut. Tarjoa heti.

Katso voikastikkeen resepti täältä! 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla