Kuva Anna Huovinen
Kuva Anna Huovinen

Kypsennys uunissa tuo parsaan miedon mantelin maun.

4 annosta

1 nippu (450 g) vihreää parsaa
2 rkl öljyä
¼ tl suolaa
¼ tl sokeria
2 kovaksikeitettyä kananmunaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
1 dl murennettua vaaleaa leipää tai mantelirouhetta
2 rkl voita
1 dl hienonnettua persiljaa

  • Kuumenna uuni 225-asteiseksi.
  • Leikkaa parsoista pois kuiva tyviosa. Laita parsat uunipelille, ripottele päälle öljyä, suolaa ja sokeria ja sekoita hyvin. Kypsennä uunissa 12–15 minuuttia, niin että parsat paahtuvat ja nuput saavat kullanruskean värin.
  • Keitä kananmunia 12 minuuttia kiehuvassa vedessä. Kuori munat, erottele keltuaiset ja valkuaiset ja hienonna ne pieniksi kuutioiksi. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria.
  • Murenna leipä ja paista murut pannulla voissa kullankeltaiseksi. Jos tahdot annoksesta gluteenittoman, käytä saman verran mantelirouhetta. Nosta sivuun. Hienonna persilja.
  • Levitä lautaselle tai tarjoiluvadille voikastike, nosta paahtuneet parsat kastikkeen päälle ja ripottele pinnalle hienonnetut kananmunat, persilja ja paistetut leivänmurut. Tarjoa heti.

Katso voikastikkeen resepti täältä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla