Sitruunarisoton ystävä rakastuu myös raparperirisottoon.
Raparperirisotto
4 annosta
- 4 dl raparperinvarsia pilkottuna
- 3 salottisipulia
- 10 pehmeää kuivattua taatelia
- 1 rkl oliiviöljyä
- 3 dl risottoriisiä
- noin 9 dl vettä
- 1½ tl suolaa
- 1 dl tuoreita mintunlehtiä
- ½ dl oliiviöljyä
- 1 dl raastettua parmesaanijuustoa
- Kuori ja leikkaa raparperinvarret parin sentin viipaleiksi. Kuori ja silppua sipulit. Halkaise taatelit.
- Lisää kattilaan öljy, riisit, raparperit, sipulit ja taatelit. Kuullota seosta pari minuuttia eli kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää vettä vähän kerrallaan samalla sekoittaen. Sekoita joukkoon suola.
- Kypsennä risottoa miedolla lämmöllä noin 25 minuuttia. Lisää nestettä tarvittaessa. Risoton pitää olla kosteaa.
- Nypi mintusta lehdet ja soseuta ne öljyn kanssa soseeksi sauva-sekoittimella.
- Sekoita lopuksi risoton joukkoon minttuöljy ja raastettu parmesaani.
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa meitä Facebookissa