Näillä ohjeilla saat koko viikoksi maukkaat annokset kahdelle vain 30 eurolla. Hyvää ruokahalua!

Japanilainen kaalimunakas: 2,50 e

4 kpl

7 dl (200 g) kaalia silputtuna
½ dl ruohosipulia silputtuna
2 kananmunaa
2 rkl vehnäjauhoja
1 rkl soijakastiketta

Lisäksi

rypsiöljyä paistamiseen

Kastike

1 dl majoneesia
2 tl inkivääriä raastettuna

  • Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Silppua ruohosipuli.
  • Riko munat kulhoon. Lisää joukkoon jauhot ja soijakastike. Sekoita tasaiseksi. Lisää kaali ja ruohosipuli.
  • Kuumenna rypsiöljy pannulla. Nosta taikina neljäksi keoksi pannulle. Paista pari minuuttia, käännä munakkaat ja jatka paistamista muutama minuutti.
  • Raasta inkivääri ja sekoita se majoneesin joukkoon. Tarjoa inkiväärimajoneesi kaalimunakkaiden kastikkeena.

Sienignocchit: 8 e

1 sipuli
1 rs (400 g) herkkusieniä tai vastaava määrä tatteja
½ rkl öljyä
1 oksa rosmariinia tai 1 tl kuivattua rosmariinia
2 dl tomaattimurskaa
2 dl vettä
1 ps (500 g) gnoccheja
½ tl mustapippuria myllystä
½ tl suolaa

  • Kuori ja pilko sipuli. Lohko puhdistetut sienet.
  • Lisää sienet kuumalle pannulle ja haihduta kosteus pois sienistä. Lisää öljy ja sipulit. Kuullota 5 minuuttia. Silppua rosmariini ja lisää joukkoon.
  • Lisää tomaattimurska, vesi, gnocchit sekä pippuri ja suola. Hauduta 5 minuuttia.

Broileri-nuudelikeitto: 4 e

2 kananmunaa
1 broilerin grillikoipi
2 porkkanaa
8 dl vettä½ kanaliemikuutiota
1 limetin mehu
¾ rkl soijaa
1 kerä kokojyvänuudeleita
2 kevätsipulinvartta

  • Keitä kananmunat koviksi 7 minuutin ajan.
  • Riivi broilerinliha ja pilko liha annospaloiksi. Kuori ja leikkaa porkkanat viipaleiksi.
  • Kuumenna vesi kattilassa. Lisää joukkoon puolikas liemikuutio, puristettu limetinmehu, soija ja porkkanat. Keitä 5 minuuttia.
  • Lisää joukkoon nuudelikerä sekä broileri. Jatka keittämistä 5 minuuttia. Pilko kevätsipuli. Kuori ja halkaise munat.
  • Annostele keitto lautasille. Lisää kananmunat ja kevätsipuli annoksiin.

Sipulipiirakka: 4,50 e

6–8 palaa

Pohja

1 dl vettä
¼ palaa hiivaa
½ tl suolaa
1 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
½ dl rypsiöljyä

Täyte

5 kpl (½ kg) sipulia
1 rkl öljyä
1 rkl hunajaa
2 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
½ tl valkopippuria myllystä
1 tl suolaa
2 dl (100 g) juustoraastetta

  • Kuumenna uuni 200-asteiseksi.
  • Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Vaivaa joukkoon loput ainekset. Taputtele taikina pyöreän (läpimitta 20cm) piirakkavuuan pohjalle.
  • Valmista täyte. Kuori ja halkaise sipulit. Leikkaa ne ohuiksi puolirenkaiksi ja paista öljyssä notkeiksi noin 5 minuuttia. Lisää joukkoon hunaja.
  • Sekoita kermaan munat, pippuri ja suola. Kaada seos pohjan päälle. Lisää sipulit ja juustoraaste. Kypsennä piirakkaa noin 30 minuuttia.

Purjoperunakeitto: 2,50 e

½ purjo
1 rkl öljyä
3 kpl (350 g) jauhoista perunaa
6 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
(1 dl ruokakermaa)
2 tl sitruunankuorta raastettuna
1 tl hunajaa
½ tl valkopippuria myllystä
½ tl suolaa

  • Halkaise ja huuhtele purjo ja pilko se pieniksi paloiksi. Pese, kuori ja kuutioi perunat.
  • Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota kasviksia muutama minuutti. Lisää joukkoon vesi ja liemikuutio. Keitä kasvikset kypsiksi.
  • Soseuta keitto ja lorauta sekaan kermaa. Mausta raastetulla sitruunankuorella, hunajalla, pippurilla ja suolalla.

Lihakebakot: 3,50 e

300 g nauta-sikajauhelihaa
2 valkosipulinkynttä
1 kananmuna
½ rkl tomaattipyrettä
½ tl paprikajauhetta
¼ tl chilijauhetta
½ tl suolaa
öljyä paistamiseen

  • Pilko valkosipulit. Yhdistä jauhelihaan kaikki ainekset. Muodosta massasta 4 pötköä.
  • Paista kebakot kypsiksi paistinpannulla tai uunipellillä.

Seesamiperunat: 1 e

600 g perunoita
1 rkl öljyä
1 rkl seesaminsiemeniä
½ tl suolaa

  • Pese ja lohko perunat. Sivele perunoiden pintaan öljyä. Ripottele päälle seesaminsiemeniä ja suolaa.
  • Kypsennä perunoita uunissa noin 40 minuuttia.

VINKKI Kebakot kypsyvät uunissa perunoiden vieressä. Paista ensin perunoita 20 minuuttia ja lisää sen jälkeen kebakot uunipannulle perunoiden viereen kypsymään.

Kasvispyttipannu, 4 e

150 g vihreitä papuja pakasteesta tai tuoreena
(2 dl vettä)
6 kpl keitettyä perunaa
½ rkl öljyä
½ dl rusinoita
1 rkl pestoa
1 rkl sitruunamehua
100 g fetaa
½ tl mustapippuria myllystä
¼ tl suolaa

  • Perkaa tuoreet pavut ja leikkaa ne pienemmiksi paloiksi. Kuutioi keitetyt perunat reiluiksi kuutioiksi.
  • Keitä vesi pannulla ja kypsennä siinä pavut, kunnes vesi on kokonaan haihtunut. Lisää joukkoon öljy ja perunat. Kääntele kasviksia öljyssä 5 minuuttia.
  • Lisää rusinat, pesto, sitruunamehu ja murennettu feta. Mausta pippurilla ja lisää suolaa maun mukaan.

Reseptit on julkaistu alunperin ET-lehdessä 17/2016.