Nauti alkusyksyn päivistä hyvän ruuan äärellä. Nämä viikon annokset kahdelle maksavat yhteensä 36,50 e.

Raviolikeitto: 4,50 e

1 sipuli
1 suippopaprika
½ rkl öljyä
¾ tl paprikajauhetta
8 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
2 rkl tomaattisosetta
1 tl valkoviinietikkaa
½ tl suolaa
1 pkt (250 g) ravioleja
lehtipersiljaa

  • Silppua sipuli ja paprika. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää paprikajauhe ja kasvikset. Kuullota 3 minuuttia.
  • Lisää neste ja kasvisliemikuutio sekä tomaattisose, etikka ja suola. Hauduta 7 minuuttia.
  • Nostele joukkoon raviolit ja kypsennä 2 minuuttia. Viimeistele keitto silputulla persiljalla.

Papu-pekonitortilla: 7 e

4 tortillaa

2 valkosipulinkynttä
½ paprika
140 g pekonikuutioita
1 prk (285 g) valkoisia papuja
½ punasipuli
½ ps jääsalaattia

Kastike

1 dl kermaviiliä
1 rkl makeaa chilikastiketta
ripaus chilijauhetta

  • Pilko valkosipuli ja paprika. Ruskista pekonikuutiot paistinpannulla. Lisää joukkoon valkosipuli ja valutetut pavut. Paista seosta 5 minuuttia.
  • Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi. Revi salaatti.
  • Sekoita kastikeainekset.
  • Kuumenna tortillat yksitellen toisella paistinpannulla.
  • Kasaa tortillojen päälle salaattia, papu-pekoniseosta ja punasipulia. Tarjoa kastikkeen kanssa.

Silakkapihvit: 7 e

12 silakkafileetä
½ tl suolaa
½ tl valkopippuria myllystä
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl sitruunamehua
½ sitruunan kuori
1 dl silputtua tilliä
voita paistamiseen

  • Levitä silakkafileet työlaudalle nahkapuoli alaspäin. Rouhi kalojen pintaan pippuria ja ripottele suolaa.
  • Sekoita tuorejuusto notkeaksi. Lisää joukkoon sitruunamehua ja pestyn sitruunan raastettua kuorta. Levitä täytettä 6 silakkafileelle.
  • Silppua tilli ja lisää täytteen päälle. Nosta toinen silakkafilee kanneksi. Paista pihvit kypsiksi pannulla voissa.

Peruna-pinaattimuusi: 2 e

600 g jauhoista perunaa
2 kuutiota pakastepinaattia
1 dl kuumaa maitoa
1 dl keitinlientä
1 rkl voita
¾ tl suolaa

  • Kuori ja lohko perunat. Keitä perunat kypsiksi vähässä vedessä. Ota desi keitinlientä talteen.
  • Valuta ja soseuta perunat. Lisää joukkoon pinaatti, keitinliemi ja kuuma maito. Sekoita sose tasaiseksi. Viimeistele maku voilla ja suolalla.

Pinaattiletut ja puolukkasurvos: 2,50 e

8 isoa lettua

1 ps (200 g) lehtipinaattia
4 dl maitoa
2 kananmunaa
2½ dl spelttijauhoja
¾ tl suolaa
voita paistamiseen

Lisäksi

2 dl puolukoita
1 rkl sokeria

  • Sulata ja valuta lehtipinaatti.
  • Lisää maidon joukkoon munat, jauhot ja suola sekä pinaatti. Anna taikinan turvota vähintään 20 minuuttia.
  • Paista taikinasta isoja tai pieniä lettuja.
  • Survo puolukat kevyesti ja lisää joukkoon sokeri. Tarjoa puolukkasurvosta lettujen kanssa.

Chorizokastike: 4 e

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 chorizomakkaraa
½ rkl öljyä
½ tl paprikajauhetta
1 prk (400 g) yrttitomaattimurskaa
½ tl suolaa

Lisäksi

200 g tagliatellea

  • Laita pastavesi kiehumaan.
  • Kuori ja lohko sipuli ja hienonna valkosipuli. Paloittele makkara.
  • Kuumenna öljy pannulla. Lisää joukkoon paprikajauhe, sipulit ja makkarapalat. Jatka paistamista 5 minuuttia. Lisää tomaattimurska ja suola. Hauduta makuja 10 minuuttia.
  • Keitä sillä välin pasta kypsäksi. Sekoita kastike valutetun pastan joukkoon.

Lämpimät voileivät: 4,50 e

4 reilua maalaisleipäviipaletta
1 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
2 tomaattia
150 g ranskankermaa
2 keltuaista
100 g mozzarellaraastetta
1/2 tl sinappijauhetta tai 1 rkl sinappia
½ tl mustapippuria myllystä
½ tl suolaa

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Sipaise leipäviipaleiden pinta oliiviöljyllä ja hiero kuoritulla valkosipulinkynnellä.
  • Viipaloi tomaatit. Lisää ranskankerman joukkoon keltuaiset, juustoraaste, sinappijauhe tai sinappi sekä pippuri ja suola.
  • Lado tomaattiviipaleet leiville ja lusikoi kuorrutetta päälle.
  • Paista leipiä uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Kurkumabroileri: 5 e

½ kg maustamattomia broilerinsiipiä

Mausteseos

1½ tl curryjauhetta
1½ tl kardemummaa
1 tl kurkumaa
1 tl suolaa

Lisäksi

4 perunaa
12 kirsikkatomaattia
1 rkl öljyä
½ limen mehu
punasipulia
korianteria tai lehtipersiljaa

  • Sekoita mausteet kulhossa ja kieritä broilerinsiivet mausteseoksessa. Nosta siivet uunivuokaan.
  • Pese ja kuutioi perunat reiluiksi kuutioiksi. Kaada ne uunivuokaan ja lorauta öljyä päälle. Lisää kirsikkatomaatit.
  • Kypsennä ruokaa 200-asteisessa uunissa 40 minuuttia.
  • Nosta vuoka uunista. Purista päälle limetin mehua. Leikkaa punasipuli ohuiksi puolirenkaiksi ja ripottele ruokaan. Viimeistele korianterilla tai lehtipersiljalla.

Reseptit on julkaistu alunperin ET-lehdessä 17/2016

Vierailija

Helposti ja pikkurahalla – reseptit viikoksi kahdelle

Luin tuon Pihin-pirkon viestin ja olipa kyllä ihan kuin itse olisin kirjoittanut. Juuri noin teen minäkin, keitokset vähintään kahdeksi päiväksi ja sitten jäännöserä päivä sopivana ajankohtana. Kaupassa tutkin aina ne "eilispäivänleivät" kärryt ja jotain niistä aina löytyy. Olen oppinut käyttämään leivänpaahdinta niille vähän vanhemmille esim. ruisleivän viipaleille, tulee tosi hyviä kun niihin voi vähän sulaa. Teen valkosipulipatongeista , ne pitää olla ainaki päivän vanhaa, korppuja...
Lue kommentti
Pihi-pirkko

Helposti ja pikkurahalla – reseptit viikoksi kahdelle

En ole enään vuosiin säästänyt tai kerännyt ruokareseptejä ...että jos vaikka joskus innostuis. Hyviltähän ne kaikki kakut ja keitokset kuulostaa, mutta jos ostaa jotain vähänkin erikoisenpaa maustetta tai purkin sitä ja pätkän tuota niin tuolla ne sitten pyörii kun lopuille ei löydy heti käyttöä. Lähes aina teen ruokaa kahdeksi päiväksi ja jos pakastan jotain niin meillä on miehen kanssa sellainen "jäännösruokien syöntipäivä"sopivan ajan kuluttua. Ostan usein myyntipäivän ohittanutta...
Lue kommentti