Nämä viikon annokset kahdelle maksavat yhteensä 36,50 e.
Raviolikeitto: 4,50 e
1 sipuli
1 suippopaprika
½ rkl öljyä
¾ tl paprikajauhetta
8 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
2 rkl tomaattisosetta
1 tl valkoviinietikkaa
½ tl suolaa
1 pkt (250 g) ravioleja
lehtipersiljaa
- Silppua sipuli ja paprika. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää paprikajauhe ja kasvikset. Kuullota 3 minuuttia.
- Lisää neste ja kasvisliemikuutio sekä tomaattisose, etikka ja suola. Hauduta 7 minuuttia.
- Nostele joukkoon raviolit ja kypsennä 2 minuuttia. Viimeistele keitto silputulla persiljalla.
Papu-pekonitortilla: 7 e
4 tortillaa
2 valkosipulinkynttä
½ paprika
140 g pekonikuutioita
1 prk (285 g) valkoisia papuja
½ punasipuli
½ ps jääsalaattia
Kastike
1 dl kermaviiliä
1 rkl makeaa chilikastiketta
ripaus chilijauhetta
- Pilko valkosipuli ja paprika. Ruskista pekonikuutiot paistinpannulla. Lisää joukkoon valkosipuli ja valutetut pavut. Paista seosta 5 minuuttia.
- Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi. Revi salaatti.
- Sekoita kastikeainekset.
- Kuumenna tortillat yksitellen toisella paistinpannulla.
- Kasaa tortillojen päälle salaattia, papu-pekoniseosta ja punasipulia. Tarjoa kastikkeen kanssa.
Silakkapihvit: 7 e
12 silakkafileetä
½ tl suolaa
½ tl valkopippuria myllystä
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl sitruunamehua
½ sitruunan kuori
1 dl silputtua tilliä
voita paistamiseen
- Levitä silakkafileet työlaudalle nahkapuoli alaspäin. Rouhi kalojen pintaan pippuria ja ripottele suolaa.
- Sekoita tuorejuusto notkeaksi. Lisää joukkoon sitruunamehua ja pestyn sitruunan raastettua kuorta. Levitä täytettä 6 silakkafileelle.
- Silppua tilli ja lisää täytteen päälle. Nosta toinen silakkafilee kanneksi. Paista pihvit kypsiksi pannulla voissa.
Peruna-pinaattimuusi: 2 e
600 g jauhoista perunaa
2 kuutiota pakastepinaattia
1 dl kuumaa maitoa
1 dl keitinlientä
1 rkl voita
¾ tl suolaa
- Kuori ja lohko perunat. Keitä perunat kypsiksi vähässä vedessä. Ota desi keitinlientä talteen.
- Valuta ja soseuta perunat. Lisää joukkoon pinaatti, keitinliemi ja kuuma maito. Sekoita sose tasaiseksi. Viimeistele maku voilla ja suolalla.
Pinaattiletut ja puolukkasurvos: 2,50 e
/etlehti.fi/s3fs-public/wysiwyg_images/pinaattiletut1.jpg?itok=W30eFYcE)
8 isoa lettua
1 ps (200 g) lehtipinaattia
4 dl maitoa
2 kananmunaa
2½ dl spelttijauhoja
¾ tl suolaa
voita paistamiseen
Lisäksi
2 dl puolukoita
1 rkl sokeria
- Sulata ja valuta lehtipinaatti.
- Lisää maidon joukkoon munat, jauhot ja suola sekä pinaatti. Anna taikinan turvota vähintään 20 minuuttia.
- Paista taikinasta isoja tai pieniä lettuja.
- Survo puolukat kevyesti ja lisää joukkoon sokeri. Tarjoa puolukkasurvosta lettujen kanssa.
Chorizokastike: 4 e
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 chorizomakkaraa
½ rkl öljyä
½ tl paprikajauhetta
1 prk (400 g) yrttitomaattimurskaa
½ tl suolaa
Lisäksi
200 g tagliatellea
- Laita pastavesi kiehumaan.
- Kuori ja lohko sipuli ja hienonna valkosipuli. Paloittele makkara.
- Kuumenna öljy pannulla. Lisää joukkoon paprikajauhe, sipulit ja makkarapalat. Jatka paistamista 5 minuuttia. Lisää tomaattimurska ja suola. Hauduta makuja 10 minuuttia.
- Keitä sillä välin pasta kypsäksi. Sekoita kastike valutetun pastan joukkoon.
Lämpimät voileivät: 4,50 e
4 reilua maalaisleipäviipaletta
1 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
2 tomaattia
150 g ranskankermaa
2 keltuaista
100 g mozzarellaraastetta
1/2 tl sinappijauhetta tai 1 rkl sinappia
½ tl mustapippuria myllystä
½ tl suolaa
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Sipaise leipäviipaleiden pinta oliiviöljyllä ja hiero kuoritulla valkosipulinkynnellä.
- Viipaloi tomaatit. Lisää ranskankerman joukkoon keltuaiset, juustoraaste, sinappijauhe tai sinappi sekä pippuri ja suola.
- Lado tomaattiviipaleet leiville ja lusikoi kuorrutetta päälle.
- Paista leipiä uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.
Kurkumabroileri: 5 e
½ kg maustamattomia broilerinsiipiä
Mausteseos
1½ tl curryjauhetta
1½ tl kardemummaa
1 tl kurkumaa
1 tl suolaa
Lisäksi
4 perunaa
12 kirsikkatomaattia
1 rkl öljyä
½ limen mehu
punasipulia
korianteria tai lehtipersiljaa
- Sekoita mausteet kulhossa ja kieritä broilerinsiivet mausteseoksessa. Nosta siivet uunivuokaan.
- Pese ja kuutioi perunat reiluiksi kuutioiksi. Kaada ne uunivuokaan ja lorauta öljyä päälle. Lisää kirsikkatomaatit.
- Kypsennä ruokaa 200-asteisessa uunissa 40 minuuttia.
- Nosta vuoka uunista. Purista päälle limetin mehua. Leikkaa punasipuli ohuiksi puolirenkaiksi ja ripottele ruokaan. Viimeistele korianterilla tai lehtipersiljalla.
Reseptit on julkaistu alunperin ET-lehdessä 17/2016