Kuva Piia Arnoud
Kuva Piia Arnoud

Kuohkean ja rapeareunaisen purjopizzan täyte on simppeli: jogurttia, purjoa, pinjansiemeniä ja sitruunaöljyä.

Noin 12 reilua palaa

Taikina
½ l vettä
20 g tuorehiivaa
1 tl sokeria
1 ½ tl suolaa
noin 1 l vehnäjauhoja

Täyte
3 dl turkkilaista jogurttia
100 g pehmeää vuohenjuustoa
1 pieni purjo
½ sitruunan mehu
½ dl oliiviöljyä
½ dl pinjansiemeniä

  1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää sokeri ja suola kahdessa erässä samalla vaivaten jauhot.
  2. Nostata taikinaa huoneenlämmössä tunti tai viileässä jopa seuraavaan päivään.
  3. Jaa noussut taikina kahteen osaan. Painele jauhotetuin käsin taikinapaloista kahdelle uunipellille pizzapohjat.
  4. Laita uuni kuumenemaan 250-asteiseksi. Sekoita jogurtti ja vuohenjuusto tasaiseksi. Halkaise purjo, leikkaa kuivat päät pois ja huuhtele huolella. Leikkaa purjo ohuiksi tikuiksi. Lorauta sitruunamehu oliiviöljyn joukkoon.
  5. Levitä jogurttitäytettä pohjalle. Ripottele päälle purjo ja pinjansiemenet. Paista pizzat kypsiksi noin 15 minuutin ajan. Viimeistele pinta paiston jälkeen sitruunaöljyllä.