Kaalipiirakan pohjan voi tehdä itse hiivaleipäjauhoista tai käyttää valmista pakastepohjaa.

Hiivataikinapohja, umpipiirakka:
125 g marariinia tai voita
1 dl vettä
1 keltuainen
½ tl suolaa
1 tl sokeria
30 g hiivaa
n. 250 g (n. 4 dl) Myllyn Paras karkea vehnäjauhoja tai hiivaleipäjauhoja tai valmis pakastepohja

Avopiirakka:
1 kpl Myllyn Paras pyöreä piirakkataikina, suolainen (380 g)

Täyte:
250 g kaalia
voita ja öljyä
100 g hapankaalia
suolaa
mustapippuria
tuoretta timjamia
1–3 rkl siirappia
2–3 dl Myllyn Paras esikypsytettyjä ohrasuurimoita (kokonainen tai rikottu) kypsäksi keitettynä

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Voiteluun:
muna tai keltuainen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hiivataikinapohja:

  1. Sulata rasva isossa kattilassa. Lisää vesi ja odota, kunnes seos on kädenlämpöistä.
  2. Sekoita joukkoon keltuainen, suola, sokeri ja murustettu hiiva sekä jauhot vähitellen kauhalla vatkaten.
  3. Levitä puolet taikinasta voidellun piirakkavuoan pohjalle. Levitä ja taputtele jauhotetuin käsin loppu taikinasta tasaiseksi pyöreäksi kansilevyksi leivinpaperiarkin päälle.
  4. Peitä levyt liinalla ja anna kohota hetken aikaa.

Pakastetaikina:

  1. Ota taikina sulamaan.
  2. Levitä sulanut taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti.

Täyte:

  1. Keitä ohrasuurimot pakkauksen ohjeen mukaan, rikotut tai kokonaiset ohrasuurimot sopivat.
  2. Suikaloi kaali hienoksi ja hauduta se kunnolla pehmeäksi, lisää hapankaalisuikaleet.
  3. Mausta mieleiseksi.
  4. Lisää joukkoon kypsät ohrasuurimot (1dl raakoja suurimoita, keitä kypsäksi –› n. 3 dl).
  5. Levitä kaaliseos pohjalevylle ja nosta toinen levy kanneksi. Nipistä reunat hyvin kiinni, voitele pinta ja pistele haarukalla.
  6. Paista 200-asteisen uunin keskiosassa 30–40 minuuttia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla