Rosollista voi nauttia näinkin: piirakan muodossa. Hyödynnä joulusta yli jäänyt rosolli tai keitä uudet kasvikset.
8–10 palaa
Pohja
125 g voita
3 ½ dl spelttijauhoja
1 rkl kylmää vettä
½ tl suolaa
Täyte
600 g juureksia: punajuuria, porkkanoita, bataattia
3 dl ruokakermaa
3 kananmunaa
½ dl tuoretta timjamia
1 tl rouhittua mustapippuria
1 tl suolaa
150 g pehmeää vuohenjuustoa
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
- Sekoita pehmeän rasvan joukkoon jauhot, kylmä vesi ja suola. Muodosta taikinasta pallo ja laita se muovipussissa jääkaappiin vetäytymään.
- Keitä kuoritut ja paloitellut juurekset napakan kypsiksi. Punajuuret kannattaa keittää omassa kattilassa. Valuta ja jäähdytä juurekset.
- Ota taikina jääkaapista ja painele se halkaisijaltaan 24-senttisen piirakkavuuan tai pienempien annosvuokien pohjalle ja reunoille. Sekoita kerma, munat, silputtu timjami, pippuri ja suola. Kaada kermaseos piirakkapohjan päälle. Lisää juureslohkot ja vuohenjuustonokareet.
- Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, pienempiä annospiirakoita koon mukaan noin 20 minuuttia.
-
Vinkki! Keitetyt juurekset voi korvata valmiilla rosollilla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa meitä Facebookissa