Tarjoa joulupöydässä alkupalaksi vaikka höyryävää simpukkakeittoa.

4 annosta

1 l vettä
½ kg kalanperkeitä
10 kokonaista valkopippuria
1 sipuli

 Lisäksi:
4 lehtisellerin vartta
½ sitruunan mehu
2 prk (á 120 g) simpukoita tai 200 g pakastesimpukoita
persiljaa

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
  • Poista kalanperkeistä kidukset. Kiehauta vesi ja lisää joukkoon ruodot, kuorittu ja lohkottu sipuli ja pippurit. Kuori pinnalle muodostunut vaahto. Hauduta 45 minuuttia. Siivilöi liemi.
  • Lisää liemeen paloiteltu lehtiselleri, sitruunamehu ja maun mukaan suolaa. Hauduta 10 minuuttia.
  • Lisää lopuksi simpukat ja silputtu persilja. Kuumenna, älä kiehauta.
  • Vinkki Tarjoa valkosipulileivän kanssa. Paahda leipäviipaleet.
  • Sivele pintaan valkosipulilla maustettua oliiviöljyä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla