
Tämä herkullinen vuoka lämmittää kylminä talvipäivinä ja antaa pitkäkestoista, iloista energiaa.
4 annosta
Valmistusaika 55 min
500 g palsternakkaa
1 iso porkkana
5 dl kasvislientä
2 rkl öljyä
2 dl spelttihelmiä (esimerkiksi Birkkala tai SunSpelt)
1/2 sitruunan mehu
200 g laktoositonta ranskankermaa
1/2 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
2 tl timjamia
1 rasia (250 g) kirsikkatomaatteja
1 pussi (150 g) tuoretta pinaattia
- Pese ja kuori palsternakka ja porkkana. Pilko ne reilunkokoisiksi suupaloiksi.
Lämmitä kasvisliemi kiehuvaksi. - Kuumenna öljy pannussa ja paista juureskuutioita viitisen minuuttia. Lisää pannulle spelttisuurimot ja kuullota muutaman minuutin ajan. Purista joukkoon sitruunamehu ja mausta suolla, pippurilla ja timjamilla.
- Kumoa paistos uunivuokaan. Halkaise
omaatit kahtia. Lisää vuokaan tomaatit ja tuore pinaatti. Sekoita joukkoon kuuma
kasvisliemi ja ranskankerma. - Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia niin, että jyvät ovat maistaessa kypsiä ja pehmeitä. Jyviin saa jäädä hieman purutuntumaa.
- Tarjoile sellaisenaan tai vaikkapa uunikalan tai lihapaistin lisukkeena.
Vinkki! Spelttivuokaan sopivat muutkin juurekset, kuten punajuuri tai lanttu.
Ruokaisuutta vuokaan saat lisäämällä siihen perunaa.