Kutsu ystävät koolle ja nosta pöytään meksikolaisia herkkuja. Alkupalaksi tarjotaan avokadokeittoa ja katkarapu-cocktailia, pääruuaksi broileri-mole-kastikkeella täytettyjä tortilloja ja salsaa. 

Meksikon lipun värit muodostavat aterian perustan: punaista tomaattisalsaa, vihreää avokadokastiketta ja valkoisia maissilettuja.

Meksikolainen ruoka on makumatka maan historiaan. Kaakao, vanilja, maissi, avokado, papaija, pavut, tomaatti ja chilit ovat peräisin mayojen ja atsteekkien ruokavarastoista.

Myöhemmin rantautuneet valloittajat toivat Euroopasta mukanaan muun muassa sipulin, valkosipulin, vehnän, lihan ja monet mausteet, kuten kanelin. Näin syntyi konstailematon, maukas ja vivahteikas meksikolainen ruoka.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

ET-lehti kokosi yhteen herkulliset reseptit, joiden avulla vietät ihanan illan meksikolaistunnelmissa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Alkupalaksi: Avokadokeittoa ja Campechen katkarapu-cocktail

Ihanan pehmeä avokadokeitto sopii alkupalaksi, mutta myös syötäväksi ihan yksistäänkin. Herkullinen ja terveellinen keitto koristellaan vihreällä ja punaisella paprikalla sekä sipulilla, joista muotoillaan keiton pinnalle hauska Meksikon lippu.

Katso resepti täältä. 

Campeche on hurmaava siirtomaa-aikainen kaupunki, josta tämä maukas ruoka on saanut nimensä. Värikäs katkarapu-cocktail kannattaa tarjota läpinäkyvästä lasista tai kulhosta. 

Katso resepti täältä. 

Pääruuaksi: Itse tehtyjä tortilloja ja salsaa sekä broileria mole-kastikkeessa

Tortillat maistuvat parhailta itse tehtyinä. Ne syntyvät vaivatta ja säilyvät pehmeinä pussissa.

Katso resepti täältä.

Pirteän punainen tomaattisalsa on melkeinpä pakollinen osa meksikolaista ruokaa. Se sopii täydellisesti tortilla-aterian kyytipojaksi. Itse tehty salsa voittaa kaupan purkkisalsat mennen tullen.

Katso resepti täältä.

Tortillojen täytteeksi tehdään broileria mole-kastikkeessa. Lempeästi poltteleva ja suklaisen täyteläiseen mole poblanoon on Meksikon kansallisruoka. Molekastikkeita on melkein yhtä monta kuin on kokkejakin, ja resepteissä voi olla kymmeniä ainesosia. Varmaa kuitenkin on, että yksi olennaisista mausteista on tumma, vahva suklaa. 

Katso resepti täältä.

Jälkiruuaksi: Churroja ja suklaakaakaota

Churro on espanjalainen uppopaistettu pitkä munkkimainen leivonnainen, joka on levinnyt myös latinalaiseen Amerikkaan. Churrot kastetaan upean täyteläiseen suklaakaakaoon. Täydellinen päätös illalle! 

Katso resepti Soppa365:stä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla