Joko sinä tunnet heidät:

Unohtakaa Teräsmies ja Batman. Nyt eletään sankarimummojen aikaa.

Iltasanomat uutisoi tänään, kuinka tarmokas mummo oli Helsingissä keskeyttänyt joukkotappelun ennen kuin se oli ehtinyt kunnolla edes alkaa. Sankarimummo oli napannut riitaa haastaneen, itselleen aiemmin tuntemattoman miehen käsikynkkäänsä ja rauhoittanut tilanteen.  

Sama mummo oli kunnostautunut aiemminkin. Alkusyksystä hän oli tunkenut kahden riitelevän miehen väliin ja keskeyttänyt torailun.

Iltasanomien haastattelussa mummo kieltää edes pelkäävänsä:

– No jos jotain kävisi, sitten olisi yksi vanhus vähemmän veronmaksajien elätettävänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Ryöstäjät kuriin

Alkuvuodesta monessa lehdessä kerrottiin ”Suvelan mummosta”, jolta poliiseina esiintyneet huijarit olivat yrittäneet kalastella tilitietoja. Neuvokas mummo oli tajunnut rosvojen juonen ja tiedustellut näiden nimeä ja virkamerkin numeroa. Huijausyritys oli päättynyt siihen.

Vielä hurjempaan tilanteeseen oli joutunut tamperelainen Marita Palmroth, joka oli kaupassa keskeyttänyt aseellisen ryöstöyrityksen. Puukolla varustautunut roisto ei varmaan arvannut kohtaavansa sankarimummoa kesken ryöstöretken. Ainakin voro pelästyi niin pahasti, että pakeni kiireen vilkkaa paikalta.

Ulkomaillakin osataan. Englantilainen Ann Timson keskeytti kultasepänliikkeen ryöstön mätkimällä roistoja käsilaukullaan. Sankarimummon uroteko oli jo lähes hullunrohkea, sillä ryöstöön osallistui kuusi raavasta roistoa.

– Asetin itseni vaaraan, mutta tekisin saman varmaan uudelleenkin, sankarimummo totesi Daily Mail -lehdelle.

Timsonin uroteko tallentui myös videolle.

Ilmojen halki

Supersankarit osaavat usein lentää – niin myös sankarimummot. 80-vuotias yhdysvaltalaisrouva oli ollut lentomatkalla miehensä kanssa, kun pilottina toiminut mies oli saanut sairauskohtauksen. Lentotaidoton sankarimummo oli tarttunut koneen ohjaimiin ja laskeutui onnistuneesti lentokentälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla