Kun Leena Pursiaisen molemmat lonkat leikattiin, hän sai käyttää mielikuvitustaan selvitäkseen arjen tilanteista. Näillä keinoilla hän onnistui, käytä vinkit hyväksesi. 

1. Vaatekaapin parhaimmalle paikalle on syytä järjestää runsas määrä kevyitä, joustavia, lahkeistaan löysiä ja helposti puettavia vaatteita. Nauhallisia tai vetoketjulla varustettuja kenkiä ei kannata edes kokeilla. Parhaat jalkineet ovat kantapäästä avoimet lipokkaat ja aamutossut.

2. Sukkien pukemiseen on olemassa vetolaite, jonka voit lainata terveyskeskuksesta.

3. Loistava apuväline on pitkävartinen, koukkupäinen kenkälusikka. Koukkupään avulla voit vetää vaikkapa alushousut jalkaan.
Kenkälusikoita kannattaa olla useammassa paikassa, vuoteen lähellä, eteisessä ja keittiössä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

4. Vuoteeseen meno ja siitä nouseminen ei ehkä onnistu kuten oppaissa yleensä neuvotaan. Vuoteen tulee olla niin korkea, että pääset helposti selinmakuulle. Testaa vuoteeseenmeno- ja nousuliikkeet ennen leikkausta. 
Sänkyä voit korottaa nikkaroimalla jalkojen alle tukevat ja liukumattomat puukorokkeet. Jos tämä ei onnistu, korkeutta saat kovilla lisäpatjoilla, jotka voit laittaa varsinaisen patjan alle. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

5. Istuminenkin saattaa olla toipilaana kivuliasta. Peffan alla kannattaa kokeilla nukkumiseen tarkoitettua tyynyä. Samanlainen tyyny toimii hyvin myös auton istuimella lisäkorokkeena. Apuvälinekaupasta saa kääntöalusen, joka helpottaa autoon istumista ja siitä nousua. .

6. Kun liikuskelet kotona kyynärsauvojen kanssa, varaa lähellesi kevyt kangaskassi, jossa on niin pitkät kädensijat, että sen voi ripustaa kaulaan tai olkapään yli vinottain. Laita siihen päivän lehti tai mitä milloinkin kuljetat huoneesta toiseen.

7. Lattialle pudonneita tavaroita voit nostaa tarttumapihtien avulla. Ne tosin eivät sovellu painavien esineiden nostamiseen, siihen ovat tavalliset grillipihdit tukevammat. 

8. Ruokaa kannattaa varata ja valmistaa pakastimeen riittävästi mikrossa lämmitettäväksi. Keittiössä kaikki tarvittava välineistö on syytä siirtää vyötärön korkeudelle, koska kumartuminen on aluksi kiellettyä. 

9. Kaikki raskaat työt, nostamiset ja kantamiset on parasta antaa muiden tehtäväksi. Kannattaa pyytää rohkeasti apua kaupassa ja asioilla käyntiin. Autolla-ajokieltoa on paras noudattaa lääkärin ohjeitten mukaan.

10. Huomaa myös: Saat sairaalasta mukaasi kotihoito-oppaan, mutta siinä olevat vinkit on suunnattu vain toisesta raajasta leikatulle. Jos kuulut siihen ryhmään, jolla leikataan samalla kertaa molemmat raajat, varautuminen toipilasaikaan on entistä tärkeämpää!
 

Mielestäni sosiaalitoimisto ei saa edes mennä toisen henkilön verkkapankkiin ilman lupaa.. ja toiseksi onko pakko sosiaalitoimistolle antaa verkkopankkitunnuksia.. Mielestäni sosiaalitoimelle riittää kun vie tiliotteet kahden kuukauden ajalta.. tosin seki on mun mielestä epäoikeuden mukaista.. pitäs riittää kun kertoo mistä mitäkin saa..

Ei sossu mene kenenkään pankkitileille minkäänlaisilla verkkotunnuksilla. Jos tunnuksia sossussa pyydetään, niin niitä ei missään nimessä pidä antaa vaan ilmoittaa kysyjän esimiehelle, sama kuin varastaisi passin. Tiliotteet pyydeltyltä ajalta riittävät. Muutamia tahoja on joille pyydettäessä pankin on pakko toimittaa tiliotteet, sossu eikuulu niihin. Verkkopankkiotunnuksia EI saa antaa kenellekkään EI edes puolisolle, ne on henkilökohtaiset.

Sisältö jatkuu mainoksen alla