Pirjo Björkman joogaa, vaikka hänellä on kulumia selkärangassa ja lannerankakin mutkalla. Liikunnalliseksi kasvanut Pirjo uskoo, että notkeutta parantava laji pelastaa hänen liikkuvuutensa.

Innostuin joogasta kuusi, seitsemän vuotta sitten, kun ystävätär houkutteli minut mukaan tunnille. Sen jälkeen olen käynyt samalla ohjaajalla kaikki nämä vuodet. Seniorijoogassa tehdään kevyitä venytyksiä ja taivutuksia sekä tasapainoa edistäviä liikkeitä. Muutamia harjoituksia teen myös kotona.

Minulla on kulumia selkärangassa, ja lisäksi lannerankani on mutkalla. Näistä vaivoista huolimatta pystyn joogaamaan, koska ohjaaja antaa vaihtoehtoja niille asennoille, jotka eivät minulle sovi. Teen monet liikkeet tuolilla istuen.

Lääkärit ovat ihmtelleet, miksei minulla ole kulumia lonkissa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Uskon, että se on joogan ansiota, koska siinä tehdään paljon lonkkien liikkuvuutta lisääviä liikkeitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

”Pystyn vielä kumartumaan niin, että sormet osuvat lattiaan.”

Olen lapsesta saakka liikkunut paljon. Aikuisena olen harrastanut pyöräilyä, kuntosalia, uimista, taijia ja vatsatanssia, mutta niitä kroppani ei enää kestä.

Joogassa ajatukset lakkaavat häiritsemästä. Tunnilla en ajattele muuta kuin että miten teen tämän liikkeen.”

Auttaako joogaaminen sinua? Vai kokeilitko ja oliko yhtä tyhjän kanssa? Osallistu keskusteluun alla. 

Kunnon vuoksiyksi

Samoin kuin edellisetkin olen harrastanut pilatesta ihan vaan kotona tietokoneelta videoiden mukaan. Täytän tänä vuonna 70 vuotta ja olen sitä mieltä, että liikkua voi ja pitää iästä riippumatta. Tottakai jos on joitain esteitä niin varovasti aloitellen. Jooga on minulla kokeilematta.

Vierailija

Minulla on osteoporoosi ja kipeät polvet sekä käppyrävarpaat, joten en pysty esim. seisomaan yhdellä jalalla kaatumatta. Monet muutkin liikkeet ovat minulle mahdottomia. Jumpparyhmissä aina käsketään notkistaa polvet, olen jumbona siellä.   -  Uin lähes päivittäin, ja vielä minulla on mielestäni hyvä ryhti. Vesi on ainoa elementti, jossa olen kuin kala vedessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla