Katso seksuaaliterapeutti Sari Mäen vinkit naiselle, joka on vailla onnea, "joka ilmeisesti monille naisille on aivan päivänselvä asia seksissä".

Olen 54-vuotias nainen, ja ihmettelen, miksi en koskaan ole saanut orgasmia miehen kanssa?

Saan orgasmin itsetyydytyksellä pelkästään supistelemalla voimakkaasti alapäätäni ja fantasioimalla samalla.

On surullista, jos en saa kokea miehen kanssa onnea, joka ilmeisesti monille naisille on aivan päivänselvä asia seksissä.
Nimimerkki Hilja

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Lue myös: Enemmän seksiä, vähemmän sydänvaivoja:
"Vaatii 2 orgasmia/viikko"

Vuonna 2007 tehdyssä tutkimuksessa ilmenee, että kypsässä iässä olevista naisista 60 prosenttia on kokenut orgasmin itsetyydytyksessä. Naisista yhdeksän prosenttia kertoi, ettei ole koskaan saanut orgasmia yhdynnässä. Tilanne ei siis ole mitenkään tavaton, ja syitä voi olla monia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Orgasmi on oppimista. Se vaatii onnistuakseen riittävää halua ja kiihottumista, mutta myös kummankin osapuolen kärsivällisyyttä. Lisäksi tarvitaan tietoa ja taitoa siitä, miten naisen orgasmi parhaiten onnistuu sekä uskallusta heittäytyä nautinnon vietäväksi.

On hienoa, että itsetyydytys tuo sinulle seksuaalista nautintoa. Oletko kokeillut niitä samoja keinoja seksissä, jotka tuovat sinulle nautinnon itsetyydytyksessä? Fantasiointi on luvallista ja sallittua kumppaninkin kanssa, ja alapään supistelu voi tuntua kumppanistakin nautinnolliselta.

Oletko kokeillut itsetyydytyksessä välineiden käyttöä? Suurin osa naista kokee seksuaalista nautintoa vibraattorin käytöstä, ja jos löydät uusia keinoja itsetyydytyksessä nautintoon, voit yrittää siirtää niitä seksiin yhdessä kumppanin
kanssa.

Kiinnostava artikkeli:
Seksuaaliterapeutti Sari Mäki: "Tästä lisäpotkua nautintoon"

Kannattaa muistaa, että yhdyntä on vain pieni osa seksiä. Aikuisessa seksissä on luvallista tehdä kaikkea sitä, mihin kumpikin osapuoli on valmis.

Kysy meiltä terveydestä, ravitsemuksesta, seksistä, lakiasioista, puutarhanhoidosta ja antiikista.
Lähetä oma kysymyksesi asiantuntijalle täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla