Lukijan tekee mieli seksiä enemmän aamulla kuin illalla. Miksi? 

Halukkuuteni vaihtelee kuukauden mittaan kierron mukaan. Onko halulla myös päivärytmi? Minun tekee mieli seksiä enemmän aamulla kuin illalla.

- Ilona 47

Seksuaaliterapeutti Sari Mäki vastaa:

Toisen ihmisen läheisyys nostaa halua. Aamulla vieressä lepäilevä miellyttävä kumppani ja helliminen lisäävät oksitosiini-hormonin eritystä. Oksitosiinilla on suuri rooli halun heräämisessä ja seksuaalireaktioissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Naisen hyvä estrogeenitaso vaikuttaa myös positiivisesti oksitosiiniin erittymiseen. Seksi ja nautinto lisäävät entisestään oksitosiinin määrää.

Hyvin levätyn yön jälkeen olo on rento, ja silloin seksuaalinen halu voimistuu. Eräässä tutkimuksessa kävi ilmi, että hyvin nukuttu yö lisäsi naisten halua, ja toisaalta sillä oli myös myönteinen vaikutus seksuaaliseen nautintoon. Illalla stressitaso voi olla korkealla, mikä kenties vähentää halua.

Halulla on usein myös yksilöllinen vuorokausirytmi. Toinen kokee seksin illalla rentouttavan uneen, ja toinen kokee aamuseksin piristävän päivää. Oman halun vaihtelua kannattaa tietysti hyödyntää, ja ottaa siitä kaikki ilo irti. Seksi on tarkoitettu iloksi ja nautinnoksi. 

Lue myös: 

Kolme tavallisinta aikuisten seksipulmaa – ja näin ratkaisette ne

Seniori huolissaan: Miksi kumppani on kiinnostuneempi itsetyydytyksestä?

Seksuaaliterapeutti Sari Mäki: "Tästä lisäpotkua molempien nautintoon"

67v-

Minä haluan seksiä aamulla ja illalla aamun jälkeen olen virkeä illalla rupeaa haluttaan ja sitten nukkumaan

Sisältö jatkuu mainoksen alla